Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan öğretmene beraat

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da derste Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan öğretmen 36 yaşındaki Utkum Kozanoğlu beraat etti. Bolu Canip Baysal Ortaokulu'nda fen bilgisi...

07 Temmuz 2015 Salı 16:49
Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan öğretmene beraat






Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da derste Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan öğretmen 36 yaşındaki Utkum Kozanoğlu beraat etti.
Bolu Canip Baysal Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Utkum Kozanoğlu iddiaya göre geçtiğimiz yıl Mayıs ayında derste yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yaptığı soruşturmanın ardından öğretmen hakkında disiplin cezası verilerek maaş kesintisi uygulandı. Ayrıca öğretmen hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Utkum Kozanoğlu daha önce mahkemede, "Okulumuz öğretmenlerinden H.A.Y. 'Başımızda hırsızlar var' diyerek öğrencilere konuşma yaptığı iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edilmişti. Bunun üzerine okulumuza müfettiş gelmişti. Sınıfta öğrenciler 'H.A.Y. öğretmenimizi neden şikayet etmişler' diye sorunca ben de, 'Başımızda hırsızlar var diye bir kelime kullanmış, ancak bu iftiradır' şeklinde bir beyanda bulunmuştum. Ancak daha sonra Milli Eğitim müfettişleri işin içine beni de katarak sanki bu cümleyi ben söylemişim gibi hakkımda idari işlem yapmışlar. Ben 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilirim. Sadece öğretmenlik yapmak istiyorum. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" diye ifade vermişti. Mahkemede ifade veren öğrenciler de öğretmenlerinin sözlerini doğrulamıştı.
Bugün Bolu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. Öğretmenin üzerine atılı suçların yerinde olmadığı, maddi suç oluşmadığı gerekçe gösterilerek Utkum Kozanoğlu'nun beraatine karar verildi. Genç öğretmeni mahkemede bazı meslektaşları da yalnız bırakmadı. Mahkemenin verdiği kararın ardından salondan çıkan Utkum Kozanoğlu yakınlarına sarılarak ağladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.