Damla bebek yuvaya verilse ölmeyecekti, anne- baba gözaltında

Ali Ekber ŞEN- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de evde yalnız bırakılan 4 aylık Damla'nın kusmuğunun nefes borusunu tıkaması sonucu ölümü yürek burktu. Damla'nın ölümüyle ilgili soruşturma açılırken İlknur ve Yıldırım Arslan...

03 Mart 2015 Salı 15:50
Damla bebek yuvaya verilse ölmeyecekti, anne- baba gözaltında






Ali Ekber ŞEN- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de evde yalnız bırakılan 4 aylık Damla'nın kusmuğunun nefes borusunu tıkaması sonucu ölümü yürek burktu. Damla'nın ölümüyle ilgili soruşturma açılırken İlknur ve Yıldırım Arslan çifti de 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. İlknur Arslan ifadesinde, bakamadıkları için bebeği Damla'yı devlet korumasına vermek istediğini ancak eşinin buna karşı çıktığını ve kendisini dövdüğünü söyledi.
Kentin merkez Toroslar İlçesi Çukurova Mahallesi 221'inci Cadde 78 numaralı evde oturan ve 3 gün önce bir restoranda garsonluğa başlayan 27 yaşındaki İlknur Arslan, iki çocuğundan 4 aylık Damla'yı işsiz olan eşi 30 yaşındaki Yıldırım Arslan'la, diğer kızı 2.5 yaşındaki Yağmur'u aynı mahallede oturan babası Enver Erseçkin'e bırakıp işe gitti.
İddiaya göre Yıldırım Arslan da daha sonra Damla'yı evde yalnız bırakıp iş aramaya çıktı. Saat 18.00'de eve dönen Yıldırım Arslan, minik kızının yatağında hareketsiz buldu ve kayınpederi Enver Erseçkin'i arayıp durumu anlattı. Dede Enver Erseçkin'in ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri minik Damla'nın öldüğünü belirledi.
'YURDA VERMEK İSTİYORDUM'
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından minik Damla'nın cesedi otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na götürüldü.
Baba Yıldırım Arslan olay yerinde, kızının öldüğünden habersiz anne İlknur Arslan ise çalıştığı işyerinde polis tarafından gözaltına alındı.
ŞİDDET YÜZÜNDEN EVDEN UZAKLAŞTIRMA ALMIŞTI
Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan İlknur Arslan, işe giderken kızı Damla'yı bakması için eşi Yıldırım Arslan'a bıraktığını belirterek ifadesinde şunları söyledi:
"Sabah her zamanki gibi çocuğumu emzirdim. Süt dolu biberonu ile 'Ben işe gidiyorum, çocuğa iyi bak' diyerek kendisine teslim etmiştim. Garson olarak çalıştığım iş yerine gelen polislerden olaylı öğrendim. Daha önce çocuğuma bakamayacağımızı ve bu nedenle devlet yurduna vermemiz gerektiğini kendisine söylemiştim. Bu nedenle aramızda sürekli kavga çıkıyordu. Bunun için de beni bir kaç kez dövmüştü. Beni dövdüğü için de kendisinden şikâyetçi olunca, mahkeme de kendisine bir süre evden uzaklaştırma vermişti."

'İŞ ARAMAYA ÇIKTIM'
Bulduğu gündelik işlerde çalışan Yıldırım Arslan ise eşinin giderken bebeği bakması için kendisine bıraktığını belirterek sorgusunda şunları söyledi:
"Çocuk biberonla süt içiyordu. Bir ara dışarıya hava almak üzere çıktım. Yaklaşık 2 saat sonra eve döndüğümde uyuyordu, bu nedenle kendisine hiç dokunmadım. Saat 15.30 sıralarında iş aramak için tekrar evden ayrıldım. Akşam eve döndüğümde annesi hala işten gelmemişti. Çocuğa baktığımda cansız yatıyordu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum, olaydan 5 gün önce de çocuğu evde yalnız bırakıp çıkmıştık."
Torunu Yağmur Arslan'a bakan dede Enver Erseçkin ise olayı soran gazetecilere, "Ölen torunum, anne ve babası ile kalıyor. Ne olup bittiğini onlar biliyor. Neden öldüğünü bilmiyorum" dedi.
ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER
İlknur ve Yıldırım Arslan çifti, polisteki sorgularının ardından 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edildi.
Anne İlknur Arslan, Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye götürülmek üzere çıkarılırken gazetecilerin 'Vicdanınız sızlıyor mu?' sorusu üzerine "Benim çocuğum ölmedi ki" karşılığını verdi.
ZORLUK İÇİNDE BİR YAŞAL
Öte yandan İlknur ve Yıldırım Arslan çiftinin yıllardır işsiz oldukları için güç şartlarda bir yaşam sürdürdükleri ortaya çıktı. Oturdukları 2 odalı derme çatma baraka evin aylık 250 TL kirasını da aylardır ödeyemedikleri, bu nedenle de zaman zaman ev sahibi ile aralarında tartışma çıktığı öğrenildi.
Çiftin ayrıca, maddi imkansızlık nedeniyle 2.5 yaşındaki Yağmur'u bakması için sık sık dedesi Enver Erseçkin'e bıraktıkları belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.