Dargeçit'te Kalleş tuzak: 4 polis memuru şehit

Dargeçit'te okul binasında çıkan yangının söndürülmesine yardım etmek için giden polise kurulan kalleş tuzak 4 polisi şehit etti..

03 Eylül 2015 Perşembe 11:29
Dargeçit'te Kalleş tuzak: 4 polis memuru şehit






Dargeçit'te Kalleş tuzak: 4 polis memuru şehit

Dargecit ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırının detayları da belli olmaya başladı. Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde 4 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Dargeçit ilçemizde yapımı devam eden bir okul binasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 03.09.2015 günü saat 06.50 sıralarında BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

"SİZİN İÇİN ŞEHİT OLMAYA DEVAM EDERİZ"


Şehit polislerden Akif Hatunoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında şehit olan güvenlik güçleri için iki kez sayfasını kapattığı görüldü. Hatunoğlu, 6 Ocak günü yaptığı paylaşımda ise, "Sessiz olun... Polisler şehit oluyor... Vicdanı olmayanlar, huzur içinde uyumaya devam edin. Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz" diye yazdığı görüldü.

ŞEHİTLER GÖZYAŞLARIYLA MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Emniyet Genel Müdürü, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhurriyet Başsavcı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, şehit polislerin ailesi, emniyet personeli, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Polis Memurlarının özgeçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit polisler için okuduğu dua ile devam etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ AĞLADI


Mardin Emniyet Müdürü Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehitler için yazdığı dörtlüğü, "Bir okul yakmıştı hainler, yanan ülkenin geleceğiydi. Duramadı İbrahim amir, ekibi çağırdı, olay yerine geçerken yakaladı onları hain pusu, 4 memleket sevdalısı yürüdüler Rab' lerine" diye okurken gözyyaşlarına hakim olamadı. Terörü ve destek verenleri de lanetleyen Pekcan, "Hainler şunu bilin, sırada çok memleket sevdalısı var, şehadet şerbetini su gibi içecek. Ama tarih sizin gibi hainleri değil, kahramanları yazdı ve yazacak. Bu memleket atalarımızın kanıyla kazanıldı ve bize kaldı, bizim kanlarımızla da gelecek nesillerimize kalacak. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Terörden medet uman zihniyet aziz milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkum kalacak ve kendi karanlıklarında eriyip gidecektir. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyecekler" dedi.
Törende Şanlıurfalı olan Dargeçit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile Diyarbakırlı polis memuru Mehmet Hüseyin Balta'nın ailesi gözyaşları arasında Kürtçe ağıtlar yaktı. Gözyaşları arasında vatandaşlar tarafından omuzlanan şehitlerin naaşları yaklaşık bir kilometre boyunca omuzlarda taşınarak ambulanslara konuldu. Bu sırada sık sık PKK aleyhine ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile tekbirler getiren yaklaşık 2 bin kişilik grubun yürüyüşüne Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve protokol üyeleri de katılarak vatandaşlara destek verdi. Şehitlerin cenazeleri daha sonra memleketlerine uğurlandı.
Bu arada Emniyet Müdürlüğün bahçesinde bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atmak istemesi üzerine polisler kimliği öğrenilemeyen vatandaşı dışarı çıkardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.