Dayakçı kızlara kötü haber | Yeniden yargılanacaklar

Sosyal medyada başlayan tartışmanın ardından evlerine çağırdıkları 3 genç kıza tuzak kuran üniversiteli kızlar hakkında verilen hapis cezası üst mahkemeden geri döndü.

24 Nisan 2019 Çarşamba 22:11
Dayakçı kızlara kötü haber | Yeniden yargılanacaklar






Dayakçı kızlara kötü haber | Yeniden yargılanacaklar

Kamuoyunda 'Dayakçı kızlar' olarat tanınan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y. adlı üç genç kızın, evlerinde kurduğu dayak tuzağı başlarına iş açtı.


Edinilen bilgilere göre Trabzon Havalimanı'nda yer hizmetleri görevlisi Kübra T. ve bir sigorta firmasında görev yapan Esra K. ile arkadaşları Gülbahar B.'nin adının karıştığı olay sosyal medyadaki tartışma ile alevlendi. Üniversite öğrencisi Nurcan Ç., Hasibe H. ve Mihriban Y., yazışma sürerken, Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.'yi ikamet ettikleri eve konuşmak için davet etti. 

DAVETE İNANDILAR EVDE DAYAK YEDİLER

Üniversiteli kızların kaldığı eve davet üzerine giden Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. ile öğrenciler arasında evde yeniden tartışma çıktı. Kavgaya  dönüşen tartışma sırasında Kübra T. ve Esra K.'yı biber gazı sıkarak ve copla vurarak döven öğrenciler, Gülbahar B.'yi ise bir odaya kapattı. 

SALDIRI VİDEOSUNU SOSYAL MEDYADA YAYINLADILAR

Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kısa sürede binlerce kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan görüntülere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alına üç kızın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

46 YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ

Mahkemece serbest bırakılan şüpheliler Mihriban Y., Hasibe H. ve Nurçin Ç. hakkında, 'birden fazla kişi tarafından kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve tehdit' suçlarından 12'şer yıldan 46'şer yıla, Esra K. ve Kübra T. hakkında ise 'hakaret ve tehdit' suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI ALDILAR

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nurçin Ç., Hasibe H. ile Mihraban Y.'ye "Hürriyeti tahdit" suçundan 3'er kez 3 yıl 4 ay hapis cezası olmak üzere toplam 10'ar yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Nurcan Ç., Esra K. ve Kübra T. hakkında ise beraat kararı verdi.

BÖLGE MAHKEMESİ KARARI BOZDU

Üç üniversiteli kızın avukatı Ahmet Cihan Atasoy yerel mahkemenin verdiği karara itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'ni verdiği karar şöyle:

"Vicdanı kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede, incelene rapor doğrultusunda ilk derece mahkemesince verilen kararın ve dosya içeriğinin heyetçe duruşma yapılarak değerlendirilme  kanasına ulaşıldığından 5271 Sayılı Kanunu 280/1-c maddesi uyarınca davanı yeniden görülmesine."

Son Güncelleme: 25.04.2019 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.