Demiryolunun vidalarını söküp hurdacıya satmışlar

Elazığda hırsızlar, demiryolundan sökerek çaldıkları 2 tondan fazla vidayı hurdacıya sattığı ortaya çıktı..

22 Nisan 2018 Pazar 23:42
Demiryolunun vidalarını söküp hurdacıya satmışlar






Demiryolunun vidalarını söküp hurdacıya satmışlar

Yollarda trafik levhalarını, elektrik ve telefon hatlarındaki kabloları, hatta trafoları bile sökerek hurdacılara satan vicdansız hırsızlar, az daha büyük bir faciaya neden oluyordu. Elazığ'da yollardaki demiryolu ağlarından sökülen 2 tondan fazla vida ve kelebeği hurdacıya satan hırsızlık şebekesi ortaya çıkarıldı.
Elazığ’da TCDD’ye ait çalınan demir vida ve kelebekler hurdacıda tıra yüklenirken bulundu. Hırsızlık olayı ile ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kovancılar-Tunceli karayolu Kovancılar çıkışında bulunan hurdacı dükkanında bir TIR'a hurda yüklendiğini fark etti.

Edinilen bilgilere göre; inceleme yapan ekipler, malzemelerin tren hatlarında kullanılan 2,5 ton ağırlığında tirfon diye tabir edilen demir vida ve kelebek olduğunu tespit etti.

Daha sonra araştırma yapan ekipler, malzemelerin geçtiğimiz yılın 9’uncu ayında Sivrice TCDD’den çalınan demirler olduğunu tespit etti. Hurdacıdan yola çıkan ekipler, demirleri satanların İ.G, F.K. ve E.E. olduğunu belirleyip yakaladı.

Şüpheliler ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü. Hurdacı M.B. hakkında ise çalıntı malı satın almaktan işlem yapıldı. Malzemeler, jandarma tarafından Sivrice TCDD yetkililerine teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.