Dicle İlçesi'nde 500 kilo patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde jandarma ekipleri tarafından 500 kilo el yapımı patlayıcı ile Kalaşnikof silah ve mermiler ile geçirilirken, 2 şüpheli yakalandı.

19 Şubat 2016 Cuma 14:16
Dicle İlçesi'nde 500 kilo patlayıcı ele geçirildi.






 

Dicle İlçesi'nde 500 kilo patlayıcı ele geçirildi.


Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde jandarma ekipleri tarafından  500 kilo el yapımı patlayıcı ile Kalaşnikof silah ve mermiler ile geçirilirken, 2 şüpheli yakalandı. Patlayıcının demir saç yapımı kutu içine amonyum nitrat, mazot-alüminyum tozu karışımı ile hazırlandığı ve tahrip gücünün çok yüksek olduğu belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı tarafından son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yol kontrol ve arama faaliyetleri icra ettiğini açıkladı

Açıklamada, "Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’nca icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında Yokuşlu Mahallesi istikametinden Dicle İlçesi istikametine doğru seyir halinde olan bir araç kontrol noktasına yaklaşık 200 metre mesafede yavaşlamış ve aracın içerisinden iki erkek şahıs inerek devriye unsurlarına ateş açmışlardır. Açılan ateşe devriye unsurlarınca anında karşılık verilmiş ve yaşanan sıcak temas sonrasında kimliği tespit edilemeyen iki erkek şahıs aracı olay yerinde bırakarak ormanlık alana doğru kaçmışlardır. Müteakiben Dicle İlçesi girişinde patlayıcı madde yüklü araca öncü ve artçılık yaptığı değerlendirilen 2 araç yakalanmış ve araçta bulunan 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından terk edilen araçta inceleme yapıldığı belirterek, "İlk incelemede, sac levhalarla kutu şeklinde kaynatılarak hazırlanmış EYP düzeneği tespit edilmiş ve Cumhuriyet Savcısı’ndan alınan talimat üzerine Patlayıcı İmha Timi (PAMİT) ve Olay Yeri İnceleme Timi (OYİT) ekiplerinin olay yerine gelmesini müteakip yapılan araçta incelemede, aracın içerisinde bagaj bölümünde demir saç yapımı kutu içerisine amonyum nitrat, mazot-alüminyum tozu karışımı yaklaşık 500 kilogram El Yapımı Patlayıcı,  1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği,  1 adet tüfeğe ait şarjör,  28 adet 7,62 mm. çapında fişek,  aracın torpido gözünde poşet içerinde uzaktan kumandalı 4 pil bloğu,  3 adet EYP devre kartı,  2 adet Kalaşnikof tüfeğe ait boş kovan ele geçirilmiştir.      

Bombalı araç içerisindeki EYP düzeneği araçtan indirilerek emniyetli bir şekilde imha edilmiştir.   Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla teröristle mücadele kapsamı

Son Güncelleme: 19.02.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırDiclePatlayıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.