Diyanet İşleri Başkanı'nın Ablasını Gasp Etmeye Çalişan 3 Şüpheli Yakalandı

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te yalnız yaşayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 74 yaşındaki ablası Ayşe Görmez'in evinde bileziklerini gasp etmek isteyen ancak başarılı olamayarak kaçan 2 şüpheli ile...

22 Kasım 2014 Cumartesi 15:35
Diyanet İşleri Başkanı'nın Ablasını Gasp Etmeye Çalişan 3 Şüpheli Yakalandı






Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te yalnız yaşayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 74 yaşındaki ablası Ayşe Görmez'in evinde bileziklerini gasp etmek isteyen ancak başarılı olamayarak kaçan 2 şüpheli ile bu kişilere yardımcı olan apartman görevlisi polis tarafından yakalandı.
Olay, geçen perşembe günü Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Vehbi Dinçerler Caddesi üzerindeki apartmanda yalnız yaşayan Ayşe Görmez'in kapısını çalan bir kişi kendisini doğalgaz görevlisi olarak tanıttı ve petekleri kontrol edeceğini söyledi. Ayşe Görmez'in içeri aldığı kişi, petekleri kontrol ettiği sırada yaşlı kadına fark ettirmeden diğer arkadaşını içeri aldıktan sonra evden ayrıldı. İddiaya göre, bir süre sonra eve giren şüpheli, kolundaki bileziklerini almak istediği Ayşe Görmez'e saldırdı. Saldırıda hafif yaralanan yaşlı kadının çığlıkları üzerine paniğe kapılan şüpheli ise kaçtı.
PARMAK İZİNDEN BULUNDU

Olayın bildirilmesi üzerine eve gelen polis, Ayşe Görmez'in ifadesine başvurup, parmak izi incelemesi yaptı. Yapılan incelemede evde bulunan parmak izinin daha önce de benzer suçtan hakkında işlem yapılmış olan 22 yaşındaki Ömer Gökhan O.'ya ait olduğu belirlendi. Polis, kimliği saptanan şüpheliyi kent merkezinde gözaltına aldı ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguladı. Ömer Gökhan O., kendisinin doğalgaz görevlisi gibi eve girdiğini ve yaşlı kadına fark ettirmeden diğer arkadaşı Mehmet K.'yı içeri aldığını belirterek, "Mehmet, kadın bağırınca korkup evden kaçmış, başarılı olamadık. Kolundaki bilezikleri almak istiyorduk. Eve girmemiz ve kadını bulmamız noktasında apartman görevlisi Hamit F.'den yardım aldık" dedi.
Polis, sorgunun ardından diğer şüpheliler Mehmet K. ile Hamit F.'yi de gözaltına aldı. Sorgulaması tamamlanan 3 şüpheli, öğleden sonra 'nitelikli yağmaya teşebbüs ve yaralama’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.