Diyarbakır Dicle'de aynı anda üç saldırı birden

Diyarbakır Dicle ilçesinde teröristler polis ve adliye binalarına ağır silahlarla saldırdı. Saldırı sırasında ölen ya da yaralan olmadı.

02 Eylül 2015 Çarşamba 23:53
Diyarbakır Dicle'de aynı anda üç saldırı birden






Diyarbakır Dicle'de aynı anda üç saldırı birden


PKK'lı teröristler, Diyarbakır Dicle'de polis, adliye binaları ile özel hareket polisi tarafından kurulan gözetleme kulübesine ağır silahlarla saldırdı. Saldırıya anında karşılık veren polis ile teröristler arasında çıkan çatışma sırasında ilçede vatandaşlar evlerine çekildi. Karanlıktan faydalanan teröristler kaçmayı başardı..

BÖLGEYE ASKERİ BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Terör örgütü PKK tarafından, Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki emniyet, adliye ve özel harekat gözetleme kulübesine eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, havanın kararması ile birlikte kırsal alanda ilçeye inen PKK’lılar, Üçyol mevkiinde bulunan adliye binası, bitişiğindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçenin hakim noktası olarak bilinen Ziyarettepe’deki özel harekat gözetleme kulesine eş zamanlı saldırı düzenledi.

Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya, güvenlik güçlenin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

PKK’lılar, bir süre devam eden çatışmanın ardından karanlıktan faydalanarak kaçtı. Kırsal alana kaçan PKK’lıların yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edildi.
Son Güncelleme: 02.09.2015 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.