Diyarbakır'da Maskeli 2 Saldırgan Astsubayı Pazarda Başından Vurdu (4)

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun vurularak ağır yaralanması ile ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "29 Ekim 2014 günü...

29 Ekim 2014 Çarşamba 19:17
Diyarbakır'da Maskeli 2 Saldırgan Astsubayı Pazarda Başından Vurdu (4)






GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun vurularak ağır yaralanması ile ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Kırat Mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv. Astsb. Üçvş. Nejdet Aydoğdu, yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşkalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
VALİLİK AÇIKLAMASI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği de Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun vurulması olayın ardından açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görev yapmakta olan 1989 Ordu doğumlu Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, ilimiz merkez Bağlar ilçesi Körhat 70. Sokaktaki semt pazarında eşi ile birlikte pazar alışverişi yaparken, kimliği belirsiz 2 kişi olduğu değerlendirilen şahıslarca, saat 16.48 civarında arkadan yakın mesafeden silahla ateş etmek suretiyle vurularak ağır yaralanmıştır. Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu vakit kaybetmeden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili gerekli tahkikat derhal başlatılmıştır.
Basına ve Kamuoyuna duyurulur."
HDP'DEN KINAMA AÇIKLAMASI
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. HDP açıklamasında, "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" denildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.