Dolandırıcı Otogarda Yakalandı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da telefonla kandırdıkları kişilerin evine polis gibi davranarak giden ve para topladığı iddia edilen 24 yaşındaki A.A., otogarda yakalandı. Afyonkarahisar'da, telefonla aradıkları öğretmen...

21 Ekim 2014 Salı 18:33
Dolandırıcı Otogarda Yakalandı






Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da telefonla kandırdıkları kişilerin evine polis gibi davranarak giden ve para topladığı iddia edilen 24 yaşındaki A.A., otogarda yakalandı.
Afyonkarahisar'da, telefonla aradıkları öğretmen Aslı K.'ya kendilerini 'polis' olarak tanıtan kişiler, kadının terör örgütünün takibinde olduğunu iddia ederek kimlik bilgileri ve ev adresini aldı. Bir süre sonra kendisini 'savcı' olarak tanıtan başka bir kişi, korumaya alınması için Aslı K.'dan tüm ziynet eşyalarını ve parayı bir çantaya doldurmasını istedi ve bir polisin eve gelerek çantayı alacağını söyledi. Talimata uyan Aslı K., içerisine 17 bilezik, 9 tam altın, 8 yarım altın ile 1750 euro, 2 bin 500 dolar ve 1900 TL'yi koyduğu çantayı eve gelen polis sandığı kişiye teslim etti.
Olayı yakınlarına anlattıktan sonra dolandırıldığını anlayan Aslı K., durumu polise bildirdi. Çantayı teslim ettiği kişinin eşkalini bildiren Aslı K.'nın verdiği bilgiler üzerine yapılan çalışmada, parayı alan kişinin 24 yaşındaki A.A. olduğu tespit edildi. A.A., Afyonkarahisar Şehirlerarası Otogarı'nda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Üzerinde yaklaşık 70 bin TL değerinde altın ve para bulunan çantayla yakalanan A.A., emniyette yapılan sorgusunda telefonla dolandırıcılık yapan bir çetenin kuryesi olduğunu, şehir şehir gezerek mağdurlardan para topladığını itiraf etti. Afyonkarahisar Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan A.A. tutuklandı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.