Dolandırıcılar FETÖ yalanıyla Tolon paşayı dolandırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı defalarca uyardı, gazeteler TV kanalları sürekli haber yaptı ama ne dolandırıcıların umrunda ne de kurbanları dikkatli

06 Temmuz 2018 Cuma 01:48
Dolandırıcılar FETÖ yalanıyla Tolon paşayı dolandırdı






Dolandırıcılar FETÖ yalanıyla Tolon paşayı dolandırdı
 

Dolandırıcılar gözü kararttı, aralarında 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Tolon Paşa'nın da tuzağa düşürüldüğü çok sayıda kişiyi gözüne kestiren telefon dolandırıcıları bu kez FETÖ yalanıyla para sızdırmayı başardı. Sürekli uyarılara rağmen insanlar aynı yöntemlerle dolandırılmaya devam ediyor. Kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları 8 kişiyi toplamda 400 bin TL dolandırdı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, dolandırılan isimler arasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon vardı. Dolandırıcılar Hurşit Tolon'u FETÖ operasyonu bahanesiyle tuzağa düşürdü.

13 BİN DOLAR KAPTIRDI

Tolon'a ulaşan dolandırıcılar, FETÖ üyelerinin Tolon'un ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden görüşme yaptığını, bankadaki parasının da ABD'deki bir bankaya gönderilmeye çalışıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Tolon'u hem bankada hem de ABD'de operasyon yapılacağına inandırdılar.

Parmak izi alınması için paraları teslim etmesi söylenen Tolon, polis zannettiği dolandırıcılarla buluştu. Parayı teslim etti ancak operasyon göremeyince dolandırıldığını anladı. Tolon'un dolandırıcılara yaklaşık 13 bin dolar kaptırdığı öğrenildi.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekiplerince dolandırıcılara operasyon yaptı. Operasyon sonucunda Suriye uyruklu Hishan J. ve Tuncay Ç. isimli 2 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Anahtar Kelimeler:
Telefon Dolandırıcıları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şahin 2018-07-06 02:09:26

bu yalana hala inanan varmı ya? nasıl inanılır bu tuzağa nasıl düşülür? gerçi sahtekarlar şantaj bile yapıyordur