Dolandırıcıya altın dolu poşeti kendi elleriyle böyle verdi

Edip TEKİN/ BURSA, () - BURSA’da, kendisini polis olarak tanıtıp A.E.'nin 9 bin lira değerindeki altın dolu poşetini alan Cumali K., polis tarafından yakalandı. Kadının içinde altın olan poşeti nasıl verdiği güvenlik kamerası...

04 Mart 2015 Çarşamba 23:51
Dolandırıcıya altın dolu poşeti kendi elleriyle böyle verdi






Edip TEKİN/ BURSA, () - BURSA’da, kendisini polis olarak tanıtıp A.E.'nin 9 bin lira değerindeki altın dolu poşetini alan Cumali K., polis tarafından yakalandı. Kadının içinde altın olan poşeti nasıl verdiği güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Olay merkez Osmangazi İlçesi Tayakadın Mahallesi’nde meydana geldi. A.E.'yi arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, 'Bursa’da bir kuyumcu soygunu oldu. Soygun yapılan kuyumcuda sizin kimliğiniz bulundu. Evinizdeki altınlar da bu kuyumcudan çalınan altınlar olabilir. Altınlarınızı incelememiz gerekiyor. Bu sürede telefonu kapatmayın ve kimseye bir şey söylemeyin. Operasyon gizli yürütülüyor. Siz evdeki altınları bir poşete koyun ve Tayakadın Mahallesi’ndeki bıçakçı dükkanının yanındaki çöp kutusunun yanına bırakın ve ayrılın. Polis arkadaşımız altınları oradan alacak ve inceledikten sonra size geri getirecek' dedi. Telefondaki kişinin söylediklerine inanıp paniğe kapılan A.E., 9 bin lira değerindeki altını poşete koyarak bahsedilen çöp kutusuna bıraktı. Telefonda kendisini poli solarak tanıtan kişiyle iletişim halinde olan A.E. altınları bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldı. A.E. bir süre sonra altınları inceledikten sonra getirmesi için telefonla kendisini arayan sözde polisi aradı. Ancak cep telefonunun kapandığını fark eden A.E., dolandırıldığını anlayınca polis merkezine giderek olayı anlatarak şikayetçi oldu.
ÇANTASI ELE VERDİ 

Kadının ifadeleri üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Altın dolu poşetin bırakıldığı bölgede incelenen güvenlik kamera kayıtlarından poşeti alan şüphelinin eşkali belirlenirken, elindeki küçük bir çanta da dikkat çekti. Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, elindeki çantadan tanıdıkları şüpheliyi Kent Meydanı’nda gezerken yakaladı. Gözaltına alınan ve isminin Cumali K. olduğu belirlenen şüpheli, polisteki ifadesinde olayı itiraf etti. İşlemleri tamamlanan Cumali K., adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.