"dublör"le Satış Yapan Tapu Çetesi Yakalandı

Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL’da uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malları sahte belgeler ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanarak satan bir şebeke polis tarafından çökertildi. Aralarında bir tapu müdürlüğü personelinin...

20 Ekim 2014 Pazartesi 17:15






Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL’da uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malları sahte belgeler ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanarak satan bir şebeke polis tarafından çökertildi. Aralarında bir tapu müdürlüğü personelinin de bulunduğu 8 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada büyük bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. Polis uzun süredir işlem görmemiş taşınmaz malların tapu kayıtlarında oynanarak ve sahibine çok benzeyen dublörler kullanılarak satışının yapıldığını tespit etti. 2013 ve 2014 yılları arasında yaşanan olaylar sırasında şebekenin bazı olaylarda tapu kayıt defterlerindeki resimleri değiştirerek işlem yaptığı öğrenildi.

Polis gerekli delillerin toplanmasının ardından önceki gün şebekeye yönelik bir operasyon yaptı. Aralarında tapu müdürlüğü persenoli S.E.'nin de (49) bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Poliste yapılan sorgularında şüphelilerin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLI)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.