Edirne’de Chp’den Adliyeye 'kara Gün' Çelengi

Ali Can ZERAY/ EDİRNE, () - EDİRNE’de CHP İl Başkanlığı üyeleri, adliye binasına 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarında savcılığın takipsizlik kararını protesto etmek için 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah...

20 Ekim 2014 Pazartesi 15:15
Edirne’de Chp’den Adliyeye 'kara Gün' Çelengi






Ali Can ZERAY/ EDİRNE, () - EDİRNE’de CHP İl Başkanlığı üyeleri, adliye binasına 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarında savcılığın takipsizlik kararını protesto etmek için 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı. 
CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ve yaklaşık 150 partili saat 11.00 sıralarında adliye binası önüne geldi. Başkan Bozkurt, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına usulsüz delil toplama ve suç unsurunun olmaması nedeniyle takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Bozkurt, "Bu kararla içlerinde bakan çocuklarının da olduğu 53 kişinin dosyası yandaş savcılar tarafından kapatıldı. Ne yazık ki hukuk kurallarının yerine yandaşlık kriterlerinin hüküm sürdüğü, üstünlerin yargısı egemen olmaktadır. Halkın adalet duygusunu hiçe sayarak, son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonunun üzerini apar topar örtüyorlar. Buna adalet demeye bizim dilimiz de vicdanımız da el vermiyor. Bunu karanlık bir karar olarak görüyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından adliye binasının önüne üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazan siyah çelenk bıraktı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.