Edirne’de yine taşkın alarmı (2)

NEHİRLERDE YÜKSELİŞ YAVAŞLADI Bulgaristan’daki yağışların ardından Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki yükseliş akşam saatlerinde yavaşladı. DSİ verilerine göre, Tunca Nehri'ndeki debi 1 metreküp saniye yükselerek 246...

09 Mart 2015 Pazartesi 19:28
Edirne’de yine taşkın alarmı (2)






NEHİRLERDE YÜKSELİŞ YAVAŞLADI
Bulgaristan’daki yağışların ardından Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki yükseliş akşam saatlerinde yavaşladı. DSİ verilerine göre, Tunca Nehri'ndeki debi 1 metreküp saniye yükselerek 246 olurken, Meriç Nehri'nde ise 1271’den 1274’e çıktı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan’daki kar yağışına dikkat çekerek karların erimeye başladığında yeni bir tehlikenin olabileceğini söyledi. Gürkan, “Yeni taşkını Mart sonunda bekliyorum demiştim. Bu daha erken geldi. Şuan itibariyle 1274 metreküp saniye ve Tunca Köprüsü'nün girişinde su birikmeye başladı. Sürekli takip ediyoruz. Bizim için önemli olan Bulgaristan’daki ölçüm istasyonları ki orada su sabitlendi, artma yok. Son taşkın nedeniyle toprak çok doydu. Geçen seferden gelenlerle yatak çok dolu. Edirne’nin hali ortada, Başbakanın, bakanın söylediği projelerin artık bir an önce yaşama geçmesi gerektiğinin ne kadar acil olduğu yeniden ortaya çıktı. Bu durumundan Edirne’nin ciddi bir şekilde kurtulması gerekiyor. Kanal projesiyle ilgili DSİ ile görüştük ve projenin bitmek üzere olduğunu söylediler. Ama Edirnelilerin tahammülü kalmadı. İlerleyen saatler için Karaağaç Mahallesi için beklenen bir tehlike yok. Bulgaristan’da ciddi kar yağışı var. Bu yoğun kar yağışının eridiğini düşünmek bile istemiyorum” diye konuştu.
Tunca Nehri'ndeki artış nedeniyle Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Tunca Köprüsü'nün girişine dolan sularda artış gözlenirken, araçlar sorunsuz olarak geçiş yapabiliyor.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.