Elektrik Zammını Protesto Eden Grup: Yüzde 9 Zam Yetmez Daha Fazla Zam

ESKİŞEHİR'de Halkevi üyeleri Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) önünde yaptıkları basın açıklamasıyla elektriğe yapılan zammı protesto etti. Gruptakiler 'Yüzde 9 yetmez daha fazla zam' sloganı attı. İstiklal Mahallesi'ndeki...

01 Ekim 2014 Çarşamba 16:16
Elektrik Zammını Protesto Eden Grup: Yüzde 9 Zam Yetmez Daha Fazla Zam






ESKİŞEHİR'de Halkevi üyeleri Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) önünde yaptıkları basın açıklamasıyla elektriğe yapılan zammı protesto etti. Gruptakiler 'Yüzde 9 yetmez daha fazla zam' sloganı attı.
İstiklal Mahallesi'ndeki OEPSAŞ önünde toplanan Eskişehir Halkevi üyeleri '3, 5, 7 yüzde 9. Bu zamla yaşanmaz daha fazla zam' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Sık sık 'Yüzde 9 yetmez daha fazla zam', 'Bu zamlarla yaşanmaz daha fazla zam' ve 'Yüzde 9 yetmez yüzde 100 zam' diye slogan atan grup adına basın açıklamasını İlhan Karataş okudu.
ZAMLARI AZ BULUYORUZ
Basın açıklamasının ilk bölümünde yapılan zammı esprili bir şekilde eleştiren Eskişehir Halkevi Şube yöneticisi İlhan Karataş şöyle dedi:
"Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlara destek olmak ve daha fazla zam istemek için bugün buradayız. Biraz da devleti düşünün. Bu zamlarla yaşanmaz, daha fazla zam istiyoruz. AKP'liler halkın karşısına kar-zarar hesaplarıyla çıkıyor, her şeyi devletten beklememek gerek, herkes başının çaresine bakmak zorunda, devletimizin canı sağ olsun da vatandaşın canı çıksın hiç önemli değil diyor. AKP'nin savaş ortamında yaptığı zamları az buluyoruz, yaptığı zamlar yetersiz, her şey beleş olmaz diyoruz. Biraz battaniyenin altına girip donmaktan bir şey olmaz, en fazla hasta olunur o da iki gün yatınca geçer. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı zamlar konusunda hiç adil değil. Yüzde 9 zam yetmez. Devlet her şeyi ücretsiz yaparsa elektrik ve doğalgaza zam yapmazsa savaşa nasıl bütçe ayıracak, İŞİD'i nasıl besleyecek, kutuları nasıl dolduracak. Zamlar kamunun ve halkın yararınadır."
BU ZAMLARLA YAŞANMAZ
İlhan Karataş, basın açıklaması metninin ikinci bölümünde ise "Şimdi gerçek basın açıklamamıza geçiyoruz diyerek" diyerek şunları söyledi:
"Artık yeter. Bu zamlarla yaşanmaz. AKP iktidarı elektriğe ve doğalgaza zam yaptı. Enerji temel yaşamsal bir haktır. Elektrik ve doğalgaz zamları derhal geri çekilmelidir. Acil olarak aydınlanma, ısınma başta olmak üzere temel ihtiyaçları karşılayabilecek oranda enerji halka parasız olarak sunulmalıdır."
Basın açıklamasına katılanlar yapılan konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.