Emeklilik yaşını bekleyenlere sahte özürlü raporu veren şebeke çökertildi

ADANA'da prim gününü tamamlayıp, emeklilik için yaşının dolmasını bekleyenlere sahte sağlık raporu düzenleyerek malulen emekli olmalarını sağladıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele...

24 Nisan 2015 Cuma 18:28
Emeklilik yaşını bekleyenlere sahte özürlü raporu veren şebeke çökertildi






ADANA'da prim gününü tamamlayıp, emeklilik için yaşının dolmasını bekleyenlere sahte sağlık raporu düzenleyerek malulen emekli olmalarını sağladıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, SGK prim günü tamamlanmış ancak emeklilik yaşını bekleyen şahıslara sahte rapor düzenlendiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin yaptığı teknik çalışma sonucu, sahte raporlarla malulen erken emekli olan 15 kişiye maaş bağlandığı belirlendi. Bu bilgiler doğrultusunda belirlenen adreslere baskın yapan polis, isimleri açıklanmayan 5 kişiyi gözaltına aldı. Sahte sağlık kurulu raporu hazırladığı belirlenen şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ayrıca sahte raporlarla emekli edilen 15 kişinin emeklilik işlemi iptal edilirken ödenen maaşların da iade edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.