Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Aracıyla Gösterildi

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile gösterildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'na ait elektrikle çalışan ve 360 derece dönen similasyon aracı...

06 Kasım 2014 Perşembe 14:21
Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Aracıyla Gösterildi






Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile gösterildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'na ait elektrikle çalışan ve 360 derece dönen similasyon aracı Valilik binası önünde kuruldu. Bir römorkun üzerinde sabitlenen simülasyon aracına halk yoğun ilgi gösterdi. Emniyet kemeri takmanın trafik kazalarında nasıl hayat kurtardığı simülasyon aracına binenlere gösterildi. Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile bazı daire müdürleri de emniyet kemeri eğitimini izledi. Vatandaşlar, simülasyon aracında emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi.
Zonguldak'ta 2013'te 6 ölümlü, 719 yaralamalı, 2014'ün ilk 8 ayında ise 7 ölümlü, 517 yaralamalı trafik kazası meydana geldiği belirtilirken, emniyet kemeri kullanımında ölümlerin yüzde 45, yaralanmanın yüzde 55 azaldığı bilgisi verildi.

Simülasyon aracının 5 gün kentte kalarak halkın bilgilendirilmesine yönelik eğitim verileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.