Engelli Çocuğa Tecavüz Suçlamasına 16 Yıl Hapis İstemi

ERZURUM'da zihinsel engelli 9 yaşındaki erkek çocuğa, sahibi olduğu bakkal dükkanında cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Kutbettin Y. hakkında 16 yıl hapis cezası istendi. Olay, geçen 14 Mart'ta merkez...

29 Ekim 2014 Çarşamba 12:31
Engelli Çocuğa Tecavüz Suçlamasına 16 Yıl Hapis İstemi






ERZURUM'da zihinsel engelli 9 yaşındaki erkek çocuğa, sahibi olduğu bakkal dükkanında cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Kutbettin Y. hakkında 16 yıl hapis cezası istendi.
Olay, geçen 14 Mart'ta merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Şehitler Mahallesi'ndeki bakkalda meydana geldi. Bakkal dükkanı sahibi Kutbettin Y., iddiaya göre, aynı mahallede oturan zihinsel engelli erkek çocuğu A.O.'ya cinsel istismarda bulundu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kutbettin Y. hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismar' suçundan, 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Geçen perşembe günü görülen davanın ilk duruşmasında, olayı ihbar eden G.D. tanık olarak dinlendi. Ekmek almak için bakkala gittiğini söyleyen G.D., "İçeriye girdiğimde rafların arkasında bulunan çekyat üzerinde akli dengesi yerinde olmayan A.O. yüzü üstü yatmıştı. Kutbettin Y. ise üzerindeydi. Beni görünce çocuğun üzerinden kalktı. 2-3 dakika sonra Kutbettin Y.'nın eşi geldi. Ben olmasaydım eşi zaten o halde görecekti. Eşinden dışarıya çıkmasını rica ettim. Yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Benim de 3 çocuğumdan biri görme engelli. Aynı şey onun da başına gelebilirdi diye düşündüm. 3 gün vicdan azabından uyuyamadım. Olayları enişteme, amcamın oğluna ve eski muhtara anlattım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Hatta muhtar 'Sen polis çağırmıyorsan ben çağırayım' dedi. Polisleri çağırdı bunun üzerine gördükmlerimi anlattım" diye konuştu.
Bakkal Kutbettin Y. ise tanığın da kentsel dönüşüm nedeniyle kiracı olduğunu veresiye bir şeyler vermediği için aralarında husumet bulunduğunu öne sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen Kutbettin Y., "Dükkanımın ön cephesi 6 metredir ve çekyat ana yolun tam karşısındadır. Ana yola bakan yol tamamen camdır bundan dolayı böyle bir ortamda gündüz vakti bir erkek çocuğuna bir eylemi gerçekleştirmem söz konusu değildir. Olaydan 2 ay kadar önce eskidiği için evden dükkana getirmiştim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Alınan kriminal raporlarda çekyat üzerindeki sperm örneğinin Kutbettin Y.'den alınan kan örneği ile uyuştuğu da bildirildi. Mahkeme heyeti Kutbettin Y.'nin tutuklu yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.