Enişte katiline 25 yıl hapis

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, kendisine para vermediği iddiasıyla tartıştığı TIR şoförü eniştesi 49 yaşındaki Mehmet Yeşil'i av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla 'müebbet' hapis cezası istemiyle tutuklu...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:20
Enişte katiline 25 yıl hapis






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, kendisine para vermediği iddiasıyla tartıştığı TIR şoförü eniştesi 49 yaşındaki Mehmet Yeşil'i av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla 'müebbet' hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Ercan Genç, 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Olay, geçtiğimiz 31 Ocak'ta Evka-4 Mahallesi 1033 Sokak'taki evde meydana geldi. Olaydan 10 gün önce Yozgat'tan gelerek ablasının yanında kalmaya başlayan Ercan Genç, iddiaya göre, eniştesi 2 çocuk babası Mehmet Yeşil'den para istedi. Yeşil, Ercan Genç'e para vermeyip iş bularak çalışmasını isteyince, kavga çıktı. Olaydan iki gün önce aldığı ve koltuğun altına sakladığı otomatik av tüfeğiyle işsiz Ercan Genç, eniştesi Yeşil'e 3 el ateş etti. Daha sonra evden ayrılan Ercan Genç, her şeyden habersiz ablası Fatma Yeşil'in çalıştığı işyerine giderek para istedi. Fatma Yeşil de para vermedi. İş çıkışı eve dönen Fatma Yeşil kapıyı açtığında eşini yerde kanlar içerisinde ölü buldu.
Polis, inceleme yaptığı sırada Ercan Genç de, eve geldi. Genç, kendisine kimlik soran polislere Mehmet Yeşil'in kayınbiraderi olduğunu ve cinayeti işlediğini söyledi. Ercan Genç, cinayette kullandığı otomatik av tüfeğini de teslim etti ve tutuklandı.
11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan Ercan Genç, son duruşmaya avukatı Deniz Demircan ile birlikte katıldı. Ercan Genç ifadesinde, “Bir işte çalışmıyordum. Zaman zaman ablamdan harçlık istiyordum. Olay günü eniştem bana ana afrat küfür ederek 'sen bu evden hala gitmedin mi?' diye üzerime yürüdü. Odaya gidip 10 dakika sinirinin yatışmasını bekledim. Küfürlere devam etti. Ben de odadan çıkıp, av tüfeğiyle üç el ateş ettim. Daha sonra da restoranda çalışan ablamın yanına gidip kavga ettiğiimizi eve gitmemiz gerektiğini söyledim. Eve geldiğimizde ablam ve yeğenim korkunç manzarayla karşılaştı. Böyle olmasını ben de istemezdim. Çok pişmanım. Verilecek cezaya razıyım. Mahkemenin taktirine bırakıyorum" dedi

Tanık olarak dinlenen Mehmet Yeşil'in uyuşturucu suçundan cezaevinde hükümlü bulunan oğlu E.Y., babasının TIR şoförlüğü yaptığını, üç dört günde bir eve uğradığını; sanık dayısının eve yük olduğu için babasının bir işte çalışmasını istediğini, bu nedenle annesiyle sık sık tartıştıklarını anlattı.
Fatma Yeşil'in avukatları ise müvekkillerinin sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Mehmet Yeşil'in babası Zülfi Erdoğan Yeşil ise, “Sanık ve tanık beyanları yalandır. Benim oğlum evine bağlı bir insandı. Emekli oldu ve ev aldı. Maaşı yetmediği için TIR şoförlüğüne başladı. Sanık uzun zamandır oğlumun evinde kalıyordu. Sanığı istemediğini belirtmesine rağmen, gelinim onu oyaladı. Bir evde misafirlik bir iki gün olur. Devamlı olmaz. Ancak buna rağmen benim oğlum sanığı evde barındırdı. Sebepsiz yere oğlumu öldürdü. Şikayetçiyim cezalandırılsın" dedi.
Erhan Atlı, başkanlığındaki mahkeme heyeti Ercan Genç'i, önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmalardaki iyi halini gözönüne alarak bunu 25 yıl hapis cezasına indirdi. Üye hakim Halil Sezai Bilen, karara şerh koydu. Bilen, tahrik hükümlerinin de uygulanması gerektiğini savundu. Sanık Ercan Genç, kararın açıklanmasının ardından, jandarma tarafından götürülürke ölen Mehmet Yeşil'in annesi ve kardeşine dönüp “Allah belanızı versin. Sizleri de öldüreceğim" diye bağırdı. Mahkeme heyeti bunu da zapta geçirdi. Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.