ERDEMİR işçisi teröre tepki için yürüdü

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) çalışan yaklaşık 3 bin işçi, son günlerde yaşanan terör olaylarına düzenledikleri yürüyüşle tepki gösterdi. Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi tarafından...

28 Ağustos 2015 Cuma 20:29
ERDEMİR işçisi teröre tepki için yürüdü






ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) çalışan yaklaşık 3 bin işçi, son günlerde yaşanan terör olaylarına düzenledikleri yürüyüşle tepki gösterdi.
Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan işçiler, Uzunkum Caddesi'ndeki fabrikanın ana giriş kapısı önünde toplandı. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde işçiler, Devrim Bulvarı üzerinden Türk bayraklarıyla trafiğe kapatılan yoldan yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldi. Grup yürüyüş sırasında, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Anıt önünde şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan yaptığı konuşmada, büyük acıların yeniden yaşanmasına neden olan ve kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırılarına tepki göstermek için toplandıklarını söyledi. Terör olayları sonucu 34 kentte 61 ocağa şehit ateşi düştüğünü vurgulayan Ercan, şöyle dedi:
"Ne teröre, ne yandaşçılarına, ne destekçilerine prim verdirmeyecek, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için birlik ve beraberliğimizi bozmadan, daha da kilitlenmemiz gerektiği bilincindeyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozmak, karşı durmak için ödün vermemeli, teröre karşı hep birlikte duruş sergilemeliyiz."
Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.