Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Şüpheli Kişilere Adli Kontrol Kararı

KARAMAN'nın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında 18 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatan Ermenek Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli sıfatında olanlar için adli kontrol kararı alındığını açıkladı. Başsavcılığının...

31 Ekim 2014 Cuma 15:20
Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Şüpheli Kişilere Adli Kontrol Kararı






KARAMAN'nın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında 18 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatan Ermenek Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli sıfatında olanlar için adli kontrol kararı alındığını açıkladı.
Başsavcılığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, olayın ardından Başsavcı ve iki savcı ile birlikte soruşturmanın başlatıldığı; defter, evrak ve diğer bilgisiyar kayıtlarına el konulduğu bildirildi. Daimi Nezaretçi maden mühendisiyle görüşülerek, mahsur kalan işçi sayısı ve isimlerinin alındığı belirtilen açıklamada, değişik adliyelerin resmi bilirkişi listesinde isimleri bulunan uzman bilirkişilerle görüşüldüğü, üniversitelerden ve maden ve mühendis odalarından bilirkişi istenildiği; yine olayla ilgili olarak ellerindeki her türlü bilgi ve belgeyi göndermeleri için ilgili bakanlık ve kurumlardan faksla talepte bulunulduğu belirtildi. Üç gün boyunca kurtarma çalışmaları devam ettiği için madenin içine girip inceleme yapmanın mümkün olmadığının görülmesi üzerine diğer çalışmalara devam edildiği açıklandı.  
Açıklamada, "Ayrıca şirketin diğer bürolarında da ilgili evrakların tespit ve el konulması için 30/10/2014 tarihinde arama yapılmıştır. Madende mahsur kalan işçilerin halen sağ veya ölü olarak çıkarılamamış olmaları nedeniyle, duruma göre kusur atfedilebilecek şüpheli kişilerin cezai sorumluluklarının farklılık arzedeceği gözününe alınarak, bu aşamada elde edilen evraklar ve deliller üzerinde yapılan incelemelere göre, ileride kendilerine kusur atfedilebilecek yetkili ve görevliler hakkında şüpheli sıfatıyla CMK 109'uncu maddesi uyarınca Ermenek Sulh Ceza Hâkimliğinden adli kontrol talebinde bulunulmuştur. Mahkemece talebimize uygun karar verilmiş ve verilen karar gereği için ilgili kuruma Başsavcılığımızca gönderilmiştir. Olaydan sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldığı, bir önceki vardiyada görevli işçilerin de ifadelerinin alınmasına yönelik kolluğa talimat verildiği, kurtarma çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle madende bilirkişilerce inceleme yapılamadığından, olayın oluş şekli ile ilgili kesin olarak tespitin yapılamadığı, çalışmaların sonucuna göre soruşturmanın daha da derinleştirileceği'' denildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.