Ermenek duruşmasına 3.5 aylık kızıyla katılan madenci eşi: Babasını savunmaya geldi (2)

ESKİ MÜHENDİS: SU SIZINTISI VAR DEDİLER Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada 2009- 2011 yılları arasında Ermenek Cenne Kömür İşletmesi'nde maden mühendisi olarak çalışan Ojen Ünlü, Eskişehir Adliyesi'nden SEGBİS yöntemiyle...

07 Temmuz 2015 Salı 15:39
Ermenek duruşmasına 3.5 aylık kızıyla katılan madenci eşi: Babasını savunmaya geldi (2)






ESKİ MÜHENDİS: SU SIZINTISI VAR DEDİLER
Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada 2009- 2011 yılları arasında Ermenek Cenne Kömür İşletmesi'nde maden mühendisi olarak çalışan Ojen Ünlü, Eskişehir Adliyesi'nden SEGBİS yöntemiyle ifada verdi. SEGBİS'deki bağlantı aksaklıklarıyla 45 dakika gecikmeli başlayan duruşmada Ünlü, daha önce verdiği ifadelerin doğru olduğunu belirtti. Ünlü'ye tutuklu sanık Abdullah Özbey'in avukatı Metin Tevfik Buğdaycı, ''Daha önce Has Şekerler Madenciliği su basmış ve o su çekilmiş. Teknik nezaretçi ve daimi nezaretçi defterinde yok. 11 bin ton su çekilmiş siz bunu deftere yazmıyor musunuz?'' diye soru yöneltti. Ünlü de, ifadesinde ''Su sızıyor, birikiyor dediler. Ben yer altına indim. Tüm kontrolleri mi yaptım. Gaz ölçümünü yaptım. Su çekildikten sonra da raporumu yazdım'' dedi.
MİGEM'in ocakta sondaj makinasının eksik olduğuna dair uyarıda bulunup, bulunmadığı yönündeki soru üzerine Ünlü, ''Hayır sondaj makinası eksik demediler. Söyleselerdi, zaten biz de ona göre tedbir alırdık. Ben madene gittiğimde bana eski imalatla ilgili bir şey söylemediler Su sızıntısı var dediler. O zaman ben eski imalata girildiğini anladım,

haritaları birleştirme kararı aldım'' dedi.
''ESKİ OCAĞI HARİTAYA İŞLESEYDİNİZ BELKİ KAZA OLMAYACAKTI''
Bu sırada söz alan tutuklu sanıklardan Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi Ali Kurt, ''Siz eski ocağı haritaya işleseydiniz, belki kaza olmayacaktı. Kazanın en büyük nedenlerinden biriside bu olabilir. Neden işlemediniz?''dedi.
Ünlü de, ''Onu şirketin daimi nezaretçisi işlemesi gerekiyor. Bu şirketin maden mühendisi var, topografçısı var. Benim zamanımda biz o su sızan bölgeye bir daha da gitmedik. Haritaları da birleştirdik. Madende olan her şeyi Abdullah Özbey'e bildirirdim. O 11 bin tonluk su basması olayını da kendisine bildirmiştik'' diye konuştu.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.