Ermenek'te Maden Faciasını 3 Savcı Soruşturuyor

İbrahim LALELİ/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'da 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciası ile ilgili kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülürken, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yapmak üzere 3 savcı görevlendirdi....

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:23
Ermenek'te Maden Faciasını 3 Savcı Soruşturuyor






İbrahim LALELİ/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'da 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciası ile ilgili kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülürken, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yapmak üzere 3 savcı görevlendirdi.
Facianın meydana geldiği salı günü saat saat 12.15'ten 45 dakika sonra Güneyyurt Beldesi'ndeki Pamuklu Köyü'ndeki ocağa yerine ulaşan savcılar, Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nin işlettiği maden ocağındaki evrakın yanı sıra, harita ve krokilere el koydu. Savcılık yetkilileri ilgili kuruluşlardan ve üniversitelerden olayla ilgili bilirkişi isteminde bulundu. Görevlendirilen 3 savcı, üniversite ve adli tıp kurumunun hazırlayacağı ön rapordaki görüşler doğrultusunda soruşturmaya yön verecek.

Savcılık yetkilileri henüz herhangi bir gözaltı kararı olmadığını, mahsur durumdaki 18 işçinin akIbetinin bilinmediğini bildirirken, şirket sahip ve yöneticilerinin kurtarma çalışmalarına katkı verdiklerini, su tahliyesi devam eden ocakların yapısını iyi bildiklerini çalışmaların ardından bunların durumunun değerlendirileceğini açıkladı.
Savcılık yetkililerinin, facianın meydana gelişiyle ilgili yıllar önce kapatılan yandaki bir galeride biriken suyun patlama yapıp işçilerin bulunduğu galeriye geçmesiyle meydana gelmiş olabileceği üzerinde durduğu kaydedildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.