Erzincan'da askeri konvoya bombalı saldırı

Erzincan'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı askeri araç geçtikten sonra infilak etti. Van'da saldırı hazırlığında olan iki terörist öldürüldü...

25 Haziran 2017 Pazar 12:18
Erzincan'da askeri konvoya bombalı saldırı






Erzincan'da askeri konvoya bombalı saldırı





Erzincan'ın Yaylabaşı Beldesi'nde teröristler askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. 

Edinilen bilgiye göre olay bugün Erzincan'a 17 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı Beldesi'nde meydana geldi. Askeri araçların geçtiği sırada PKK'lı teröristler önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlama, askeri araç geçtikten sonra meydana geldi, herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadı.

Olay üzerine Yaylabaşı Beldesi'ne çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi ve patlamayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi girişinde jandarma aracının geçişi sırasında yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi olayının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Polis özel harekat, jandarma timleri ve güvenlik korucularının katıldığı operasyonlar kırsal alanda devam ederken, beldedeki bir evde yakalanan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı İ.D. gözaltına alındı.
Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA

Tunceli'den Erzincan'a eylem yapmak için giden ve güvenlik güçleri tarafından farkedilen bir grup PKK'lı ile dün akşam çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, 4 terörist öldürüldü. 

Ovacık İlçesi ile Erzincan'ın Kemah İlçesi arasında kalan Munzur Dağları bölgesinden, eylem yapmak için Erzurum bölgesine geçmek isteyen bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine bölgeye operasyon düzenlendi. Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 terörist öldürüldü. Çatışma bölgesine havadan ve karadan birlikler sevkedilerek, operasyon alanı genişletildi. Bölgede zaman zaman çatışmaların sürdüğü belirtilirken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı 2 Kobra tipi taaruz helikopteri de bölge yoğun bombardıman altına aldı.

KANLI SALDIRI  DÜZENLEYECEKLERDİ

Bu arada Van’da şehre eylem yapmak için gelen teröristlere 2 ayrı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada teröristler ölü olarak ele geçirildi.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:   25.06.2017 tarihinde PKK / KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik devam eden çalışmalarda ilimiz İpekyolu ilçesi Selim bey mahallesi 579 sokak no :12 sayılı adreste kırsal örgüt mensubu olduğu ve ilimize eylem  amacıyla geldiği tespit edilmiş, belirtilen adrese yapılan operasyon esnasında şahsın el bombası ve silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.     
Son Güncelleme: 26.06.2017 01:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.