Erzincan'da İki Kereste Atölyesi Alev Alev Yandı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da Keresteciler Sitesi'ndeki iki atölyede sabah saatlerinde çıkan yangın, çok sayıda itfaiya ekibinin iki saatlik çalışması sonucu güçlükle söndürüldü. Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri düşerek...

30 Ekim 2014 Perşembe 10:26
Erzincan'da İki Kereste Atölyesi Alev Alev Yandı






Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da Keresteciler Sitesi'ndeki iki atölyede sabah saatlerinde çıkan yangın, çok sayıda itfaiya ekibinin iki saatlik çalışması sonucu güçlükle söndürüldü. Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri düşerek yaralanırken, 2 er de dumandan zehirlendi. Yangında 1 milyon liralık zarar meydana geldiği belirtildi.
Yangın bugün saat 06.00 sıralarında Keresteciler Sitesi'nde Öz-Tok ve Bay-Çam kereste atölyelerinde çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Kereste ile dolu bulunan iki iş yerinde kısa sürede büyüyen yangın, çevreyi tehdit etmeye başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürlüğü ile Kavakyolu ve Çukurkuyu beldelerinden itfaiye araçları da yangına müdahale etti. 10 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 2 iş makinesi ve 40 itfaiye personeli, yangına müdahalede ederken, polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Belediye itfaiye personelinden ikisi yoğun dumandan zehirlendi, ikisi de düşmeye bağlı olarak yaralandı. İtfaiye erleri ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni araştırılırken, maddi hasarın yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangın alanına gelerek çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, "Kerestenin çok kuru olması ve itfaiyeye geç haber verilmesi nedeni ile iş yerindeki yangın büyümüş. Çok şükür can kaybı olmadan yangın kontrol altına alındı" diye konuştu.
Yangının tanıklarından İbrahim Gürler çay ocağında otururken dumanların yükseldiğini gördüğünü belirterek, “Yangın yerine gittiğimde alevler kereste atölyesini sarmıştı. İtfaiye yangını söndürmeye çalışıyordu. Ama alevler kontrol altına alınamadı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.