Eşini intihara yönlendirmekten 28 yıl hapsi isteniyor

Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi olduktan sonra, 7'nci kattan atlayarak canına kıyan 19 yaşındaki Tuba Şahin'in eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin'in 28 yıla kadar hapis...

29 Mayıs 2015 Cuma 11:23
Eşini intihara yönlendirmekten 28 yıl hapsi isteniyor






Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi olduktan sonra, 7'nci kattan atlayarak canına kıyan 19 yaşındaki Tuba Şahin'in eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin'in 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Şahin, eşine şiddet uygulamadığını ileri sürdü.
Tuba Şahin, 6 ay önce demirci ustası Mustafa Şahin ile aşk evliliği yaptı. İddiaya göre, Mustafa Şahin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermeyerek genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Tuba Şahin, geçen 23 Mart'ta merkez Seyhan İlçesi'ndeki Denizli Polis Merkezi Amirliği'ne giderek eşinden şikayetçi oldu, ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. "Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir" diyen genç kadın aynı gün saat 01.00 sıralarında oturdukları apartmanın 7'inci katındaki evlerinin balkonundan atladı. Tek katlı işyerinin üstüne düşen Şahin, yaşamını yitirdi.
ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA SERBEST BIRAKILDI
Tuba Şahin'in ailesi kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını ileri sürüp şikayetçi olunca Mustafa Şahin tutuklandı. Ara kararla tahliye edilen Mustafa Şahin 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Silahla tehdit', 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi', 'Hakaret' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

'EŞİME ŞİDDET UYGULAMADIM'
Eşiyle herhangi bir sorunu olmadığını ileri süren Mustafa Şahin, savunmasında şunları söyledi:
"Eşimin hem benim hem de kendi ailesiyle sorunları vardı. Anne ve babasını görmek istemiyordu. Olay günü beni işten aradı. Babasının anjiyo olacağını, oraya gitmek istediğini söyledi. Ben de tamam dedim. Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında işten çıktım eve gittim. Eşim, bana 'Sen adam mısın, erkek misin' gibi sözler söyledi. Daha sonra ailem de geldi. Delirmiş gibiydi, etrafa saldırmaya başladı. Yan odaya geçti, bilgisayarı ve abajuru kırdı. Benim boğazıma sarıldı. İtekleyince mutfağa gidip bıçak aldı. Bıçağı önce bana doğrulttu sonra kendi boğazına dayadı. Eşimin elinden bıçağı aldım ve ablamdan polisi aramasını istedim. Eve gelen polise eşimi teslim ettim. Ben eşimden eşim de benden şikayetçi olmayınca, eşimi polisler karakola götürdü. Oradan da ailesi almış. İntihar olayı da o günün gecesi oldu. Eşime yönelik herhangi bir şiddet uygulamadım. Eşimin psikolojik sorunları nedeniyle 2 kez hastaneye götürdüm."
Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.