Eşini Öldüren Koca İçin 'takıntı Hastalığı' Raporu İstendi

UŞAK'ta eşi Hatice Karaca'yı (25) boğup, ardından boğazını keserek öldüren M.K. (29), Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası kararını bozması üzerine yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada İstanbul Bakırköy...

04 Kasım 2014 Salı 19:11
Eşini Öldüren Koca İçin 'takıntı Hastalığı' Raporu İstendi






UŞAK'ta eşi Hatice Karaca'yı (25) boğup, ardından boğazını keserek öldüren M.K. (29), Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası kararını bozması üzerine yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada İstanbul Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen M.K.'nin 'akli dengesinin yerinde olduğunu' belirtir rapor okunurken, avukatları sanığın obsesif kompulsif (takıntı) bozukluğu (OKB) rahatızlığının da dikkate alınmasını talep etti.
Tatlıcı M.K., 4 Şubat 2012 tarihinde, kıskanıp bazı akrabaları ile görüştürmediği eşi Hatice Karaca'yı, Aybey Mahallesi Turgay Sokak'taki evlerinde boğup, boğazını keserek öldürdü. Olayın ardından tutuklanan M.K. hakkında, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sonunda M.K.'ye müebbet hapis cezası verildi.
Psikolojik sorunları olduğunu ileri süren sanık M.K., Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden kendisi için verilen 'akli dengesi yerinde' olduğuna dair rapora itiraz edip, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasını isteyip, mahkemenin kararının temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, M.K.'nin bu talebini kabul edip, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, dava dosyasını geri gönderdi.
Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden istene raporun gelmesinin ardından M.K., bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık M.K., avukatları, öldürülen Hatice Karaca'nın annesi Hasibe Yılmaz, babası Mehmet Yılmaz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve avukatlar katıldı. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sanık Mustafa Karaca'nın İstanbul Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki kontrollerinin ardından verilen 'akli dengesinin yerinde' olduğunu belirtir raporu, yüzüne okudu. Sanık avukatları, M.K.'nin daha önceden obsesif kompulsif bozukluk hastası olduğunu, cinayeti işlerken bundan etkilenmiş olabileceğini ileri sürüp, kararda bunun da değerlendirilmesi talebinde bulundu. Talebin usulen değerlendirilmesini gözönüne alan mahkeme heyeti, duruşmayı karara bağlamak üzere erteledi.
"SARAY PARALARI KADIN HAKLARINA HARCANSIN"
Duruşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Uşak Kadın Platformu üyeleri, CHP, ÖDP ve EMEP'li kadınlar ile öldürülen Hatice Karaca'nın annesi Hasibe ve babası Mehmet Yılmaz, kadın cinayetlerini protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt, kadın katillerinin mahkemelerde iyi hal indirimlerinden yararlandığını, bunun yasalaştırılarak kaldırılmasını ve tüm kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Kadınların kendi hakları için mücadele ederken canlarından olduklarını dile getiren Kurt, AK Parti hükümetine yüklenip, "Kadınlar hakları için mezara giderken bugün AKP Hükümeti kendisine bin odalık Ak Saraylar yaptırmaktadır. Kadınlara ayırmadığı bütçeyi kendi payına ayıran AKP Hükümeti, kadınlar mezara giderken, saraylara girmektedir. Hatice Karaca kardeşimizi öldüren kişinin iyi hal indiriminin kaldırılmasını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, saraylara ayrılan bütçenin kadın hakları için kullanılması istiyoruz" dedi.
Elinde, öldürülen Karaca'nın 'Kızımın Hesabını Soruyorum' yazılı fotoğrafını taşıyan gözü yaşlı babası Mehmet Yılmaz da, "Her ne sebeple olursa olsun kadın cinayeti işleyen bir caninin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyorum. Hakim karşısına damatlık takım elbise ile çıkan canilerin iyi hali göz önüne alınmamalı" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.