Eşini Taciz Edeni Öldürdü, 11 Yıl 8 Ay Hapse Çarptirildi

ADANA'da eşi 20 yaşındaki M.Ç.'yi taciz ettiğini ileri sürdüğü komşusu 22 yaşındaki Aziz Aka'yı bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Sedat Ç., 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı...

07 Kasım 2014 Cuma 11:14
Eşini Taciz Edeni Öldürdü, 11 Yıl 8 Ay Hapse Çarptirildi






ADANA'da eşi 20 yaşındaki M.Ç.'yi taciz ettiğini ileri sürdüğü komşusu 22 yaşındaki Aziz Aka'yı bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Sedat Ç., 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 11 Ağustos 2013'te merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Solaklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce askerden terhis olup evine dönen Aziz Aka, komşusu Sedat Ç.'nın eşi M.Ç.'ye sözlü olarak cinsel tacizde bulundu. Aziz Aka'nın askere gitmeden önce de kendisini taciz edip, rahatsızlık verdiğini söyleyen genç kadın, yaşadığı sıkıntıları eşine anlattı. Bunun üzerine Aziz Aka'yı takip eden Sedat Ç., yolda durdurup tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sedat Ç., üzerinde taşıdığı bıçakla Aziz Aka'yı göğsünden 4 kez bıçaklayıp kaçtı.
1 GÜN SONRA TUTUKLANDI
Ağır yaralanan Aziz Aka önce özel bir hastaneye, sonra da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Aziz Aka, hastanede yapılan müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Kaçan Sedat Ç., jandarma tarafından olaydan bir gün sonra yakalandı. Sedat Ç. sorgusunda "Eşim, Aziz'in askere gitmeden önce kendisini sözlü olarak taciz ettiğini, askerden gelince de tacizlerini sürdürdüğünü anlattı. Konuşmak için gittiğimde bana da saldırdı, kendimi korumak için bıçakladım" diye ifade verdi. Sağlık kontrolünden geçirilen Sedat Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.
ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYORDU
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı Sedat Ç. hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "Şüpheli savunmasında atılı suçu ikrar etmiş olup, ölenin eşini rahatsız etmesi nedeni ile çıkan tartışma sonucu bıçakladığını, amacının öldürmek olmadığını ve olay nedeniyle pişman olduğunu beyan etmiştir" denildi.
CEZADA İNDİRİM
Ara duruşmalarda pişman olduğunu yineleyen Sedat Ç., karar duruşmasında son sözünü soran mahkeme heyetine, "Öldürme amacım yoktu. Bana saldırınca kendimi savundum" dedi. Tutuklu sanığı 'kasten öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, suçun tahrik altında işlendiğine hükmederek cezayı önce 14 yıla, ardından duruşmalardaki iyi halini de gözeterek 11 yıl 8 aya indirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.