Eskişehir Valisi Tuna'ya Kadınlardan Protesto

ESKİŞEHİR'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, 'Vali çık dışarı kadınları neden korumadın açıkla' yazılı pankartla basın açıklaması yaptı. İki Eylül Caddesi belediye tramvay durağı yanında toplanan...

07 Kasım 2014 Cuma 18:49
Eskişehir Valisi Tuna'ya Kadınlardan Protesto






ESKİŞEHİR'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, 'Vali çık dışarı kadınları neden korumadın açıkla' yazılı pankartla basın açıklaması yaptı.
İki Eylül Caddesi belediye tramvay durağı yanında toplanan Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, Vilayet Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Polisler kadınlara Vilayet Meydanı'nda basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine kadınlar basın açıklamasını yapmak üzere meydan kenarına geldi. 'Vali çık dışarı kadınları neden korumadın açıkla' yazılı pankart açan kadınlar 'Şeklen değil gerçek koruma' ve 'Kadın cinayetlerini durduracağız' sloganlarını attı.
Platform adına basın açıklamasını Gülhan Akkoyun, okudu. Akkoyun, geçen yıl 25 Kasım'da kadın cinayetlerinin durdurulması için Eskişehir valisi Güngör Azim Tuna'ya dilekçe verdiklerini söyleyerek şöyle konuştu:
"Platform olarak kadınları koruması için Valiye talimat verdiğimiz 25 Kasım'dan beri 4 kadın öldürüldü. Hükümet yetkililerinin, Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği talimatlar hiçbir zaman kadınların yaşam haklarıyla ilgili olmadığı için kadına şiddetle mücadele gününde valiye kadınların korunması için talimatı kadınlar verdi. Ancak yerine getirilmediği için 4 kadın öldürüldü. Vali Güngör Azim Tuna'dan hesap soruyoruz, açıklama yapması istiyoruz. Eskişehir Valisinden sorumluluklarını sözde değil, şeklen değil, gerçek olarak yerine getirmesi için sesleniyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından kadınlar çeşitli sloganlar atıktan sonra dağıldı.

  FOTOĞRAFLI    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.