Eskişehir'de 25 polis, usulsüz dinlemeden yargılanıyor

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ARALARINDA Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, aynı partili Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, işadamları ve gazetecilerin de olduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri...

30 Haziran 2015 Salı 15:00
Eskişehir'de 25 polis, usulsüz dinlemeden yargılanıyor






Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ARALARINDA Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, aynı partili Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, işadamları ve gazetecilerin de olduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına başlanıldı.
Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski müdürü Mustafa Arık, İstihbarat Şubesinde görevli komiser Erkan Soydan ile polisler Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009-2013 yılların arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli, 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
TUTUKLAMA KARARI ÇIKAN 3 SANIKTAN 2'Sİ BULUNAMADI
Savcılık tarafından 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcılık 559 sayfalık iddianamesinde tutuksuz sanıklardan eski emniyet müdür yardımcısı Mustafa Aygün, eski şube müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi.
Savcılığın gönderdiği iddianame Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi tarafından kabul edilince 3 sanığın tutuklanmasına karar verildi. Şüphelilerden İstihbarat eski Şube Müdürü Mustafa Arık tutuklandı, diğer 2 sanık Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise bulunamadı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.
Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklardan Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Fatih Ün, Murat Önemli, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Kahraman, Kubilay Ercan, Zeki Çelik ve Erdoğan Balaban katıldı.
MİLLETVEKİLİ YÜKSEL, SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Duruşmaya savcılığın hazırladığı 559 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlandı. Anadolu Üniversitesi'nde görevli bir personel tarafından iddianamenin okunmasının iki gün süreceği belirtildi. İddianameye göre telefonları dinlenen 107 kişiden 68'i sanıklardan şikayetçi olmadı. Büyükşehir Belediyesi avukatı olarak görev yaptığı sırada dinlenen ve son yapılan seçimlerde CHP'den milletvekili olan Cemal Okan Yüksel'in de aralarında bulunduğu 39 kişi ise sanıklardan davacı oldu. Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in avukatlığını kendisi gibi avukat olan babası Mehmet Yüksel'in üstlendiği belirtildi.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bugün ve yarın iddianamenin okunacağı, daha sonra da sanıkların ifadelerinin alınacağı, duruşmanın hafta sonuna kadar süreceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.