Evinin Elektrik Borcunu Ödeyemedi, Sayaca, 'elektriği Kesmeyin' Notu Astı

Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, belindeki rahatsızlık nedeniyle 2 yıldır çalışamayan, 8 yaşındaki kızı ise kalbindeki delik nedeniyle ilaç tedavisi gören 31 yaşındaki Hasan Türköz, 4...

30 Eylül 2014 Salı 13:15
Evinin Elektrik Borcunu Ödeyemedi, Sayaca, 'elektriği Kesmeyin' Notu Astı






Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, belindeki rahatsızlık nedeniyle 2 yıldır çalışamayan, 8 yaşındaki kızı ise kalbindeki delik nedeniyle ilaç tedavisi gören 31 yaşındaki Hasan Türköz, 4 aydır elektrik faturasını ödeyemediği evindeki elektrik sayacına, "Bu evde hasta vardır, lütfen elektriği kesmeyin" notu astı.
3 katlı binanın 2'nci katında eşi ve 2 çocuğu ile kirada oturan Hasan Türköz, 14 yaşındayken köyde uçurumdan yuvarlandığını ve o günden bu yana belinde ağrı ile yaşadığını söyledi. Köyde parasızlık nedeniyle doktora gidemediğini anlatan Türköz, 3 yıl önce temizlik işçisi olarak çalıştığı özel hastanede belindeki rahatsızlık nüksedince muayene olduğunda belinde kırık saptandığını ve acilen ameliyata alındığını belirtti. Türköz, "Belime platin takıldı. İyileştikten sonra çaycılık yapmaya başladım. Ancak ayağım kayıp düşünce platin hasar gördü. Yaklaşık 2 yıldır bu yüzden çalışamıyorum" dedi.
Hasan Türköz, 2 çocuğundan 8 yaşındaki kızı Elif Nur Türköz'ün kalbindeki delik nedeniyle ilaç tedavisi gördüğünü, bunun devlet tarafından karşılandığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da gıda yardımı aldıklarını söyledi. Daha önce cilt kanseri tedavisi gören eşinin de çalışamadığını anlatan Hasan Türköz, ev kirasını 1 yıldır, elektrik ve su faturasını 4 aydır ödeyemediklerini belirterek şöyle dedi:

"Elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin elektriğimizi borcundan dolayı kesmemeleri için panodaki elektrik sayacına, 'Bu evde hasta vardır, lütfen elektriği kesmeyin' yazılı not yapıştırdım. Şimdiye kadar elektriğimiz kesilmedi. Ancak korkuyoruz. 400 lira civarında elektrik borcu var. Yeniden çalışabilmek, eşime ve çocuklarıma bakabilmek için önce ameliyat olmam gerekiyor. Bir an önce ayağa kalkıp çalışmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.