Fatih'te DEAŞ operasyonu; 32 gözaltı var

İstanbul polisi, 8 ayrı ilçede terör örgütü DEAŞ'e yönelik operasyon düzenledi. 15 ayrı evde arama yapıldı. 32 kişi gözaltına alındı.

16 Ekim 2017 Pazartesi 08:14
Fatih'te DEAŞ operasyonu; 32 gözaltı var






Fatih'te DEAŞ operasyonu; 32 gözaltı var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak İstanbul'un çeşitli ilçelerinde operasyon düzenledi. 8 ayrı ilçede çok sayıda ev basıldı, toplam 32 kişi sorgulanıyor.

Operasyon kapsamında, Fatih'te İskenderpaşa Mahallesi Molla Hüsrev Sokak'ta saat 00.15 sıralarında dört katlı bir binanın giriş katındaki daireye giren özel harekat timleri, içeride yaklaşık 1 saat boyunca arama yaptı.

Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, binanın bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 2'si çocuk 2'si erkek toplam 12 kişi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Gözaltına alınanan kişiler, hastanedeki işlemlerin ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖZALTI SAYISI 32'YE ÇIKTI

8 ilçede 15 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Güvenlik güçlerince daha önceden tespit edilen adreslere yapılan ani baskınlarda, Irak ve Suriye gibi çatışmalı bölgelerle bağlantılı kişiler olduğu ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. Devam eden aynı operasyon kapsamında 'yabancı terörist savaşçı' olarak düşünülen ve eylem yapma potansiyeli taşıdığı tespit edilen 32 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

Anahtar Kelimeler:
DEAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.