Fişlendiklerini Öne Süren Cemaat Mensuplarından Suç Duyurusu

Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - ERZURUM'da düzenlenen 'Erzurum Kültür Günleri' programına katılanların polis tarafından fotoğraflarının çekildiğini iddia eden Damla Kültür Sanat ve Bilim Akademi Derneği Başkanı Alpaslan Ekinci ve...

30 Ekim 2014 Perşembe 12:24
Fişlendiklerini Öne Süren Cemaat Mensuplarından Suç Duyurusu






Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - ERZURUM'da düzenlenen 'Erzurum Kültür Günleri' programına katılanların polis tarafından fotoğraflarının çekildiğini iddia eden Damla Kültür Sanat ve Bilim Akademi Derneği Başkanı Alpaslan Ekinci ve birlikte haraket eden 300 kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile tanınan Damla Kültür Sanat ve Bilim Akademi Derneği Başkanı Ekinci, "Sağduyu ve barışın temsilcisi olan insanları çirkin bir şekilde takip etme ve fişleme girişiminin altında iyi niyet aramak mümkün değildir" dedi.
Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, 'Teröristi seyret, beni takip et', 'Elimde kalem var beni fişle', 'Yeni Türkiye eski fişleme', 'Başörtüsünü istismar et, başörtüsünü fişle' yazılı pankartlarla basın açıklamasına katıldı. Kadın ve erkeklerin ayrı saflarda durduğu basın açıklamasında konuşan Dernek Başkanı Alpaslan Ekinci, merkez Palandöken İlçesi'ndeki bir düğün salonunda farklı oturumlar halinde 7 yazarın konferans verip kitap imzaladığını belirterek şunları söyledi:
"Programın devam ettiği 2 gün boyunca, bir türlü anlam veremediğimiz bir şekilde bazı esrarengiz arabalar ve şahıslar tarafından programa gelen gidenlerin, uzaktan rahatsız edici bir şekilde takip edildiğini görmek bizleri gerçekten üzdü. 25 Ekim Cumartesi günü 155 polis ihbar hattını arayarak bildirdik. Dernek yetkilileri polis ihbar hattını arayıp çağırdıkları resmi ekiple birlikte söz konusu aracın yanına gidildi. Duruma müdahale edilince araç içerisindeki sivil giyimli şahıslar polis olduklarını, güya güvenlik için orada bulunduklarını söyleyip, daha sonra olay yerini terk ettiler. Şahısların telaşlı ve apar topar olay yerini terk etmeleri, yapılan bu takibin yasal olmadığını ve tamamen keyfi olduğunu göstermiştir. Son derece masum ve iyi niyetle icra edilen programımıza ve samimi katılımcılarımıza karşı yapılan bu usulsüz ve çirkin tutumla ilgili şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Ekinci'nin açıklamasının ardından kadınlar adına konuşan Ayşegül Bektaş ise bayrak, vatan, peygamber sevdalısı olduklarını söyledi. Adliyeye 1 yaşındaki çocuğu ile geldiğini aktaran Bektaş, "Çocuğumda yakında terörist ilan edilecek. Allah görüyor biz buradayız eşlerimiz de dershanede" dedi.
Grup yapılan açıklamaların ardından olaysız dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.