Gasptan yakalanmış tutuklanmamış; Katil tutuklansaydı cinayet işlemeyecekti!

Bursa GemliK'te Düzgün Akyıldız'ı, çıkan tartışma sonucu yeni evlendiği eşinin gözleri önünde ekmek bıçağıyla öldürmek suçundan dün ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki Erşan Yıldız'ın, olaydan bir gün önce gasp suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:34
Gasptan yakalanmış tutuklanmamış; Katil tutuklansaydı cinayet işlemeyecekti!






Katil tutuklansaydı cinayet işlemeyecekti!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde 30 yaşındaki Düzgün Akyıldız'ı, çıkan tartışma sonucu yeni evlendiği eşinin gözleri önünde ekmek bıçağıyla öldürmek suçundan dün ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki Erşan Yıldız'ın, olaydan bir gün önce gasp suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.  

Serbest kaldıktan sonra Akyıldız'ı öldüren Erşan Yıldız'ın, 'Nitelikli yağma' suçundan tutuksuz yargılandığı Bursa 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta 7.5 yıl hapis cezası aldığı belirtildi. Öldürülen Akyıldız'ın yakınları, "Sanık gasp suçundan tutuklanmış olsa idi, Düzgün'ü öldüremeyecekti" dedi.

Gemlik'te bir fabrikada işçi olarak çalışan Düzgün Akyıldız, geçen 26 Aralık’ta Balıkpazarı Mahallesi'ndeki eşinin bürosuna yemek getirirken, daha önce tartıştığı Erşan Yıldız tarafından bürodan indirilip bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra cinayette kullandığı bıçağı atıp kaçan Erşan Yıldız polis tarafından yakalanarak mahkemece tutuklandı. Yıldız, yargılandığı Bursa 7'nci Ağır Ceza mahkemesi'nce dünkü duruşmada 'ömür boyu' hapis cezasına çarptırıldı.
BİR GÜN ÖNCE GASP YAPIP SERBEST BIRAKILMIŞ
Erşan Yıldız'ın Gemlik'te Düzgün Akyıldız'ı öldürdüğü 26 Aralık tarihinden bir gün önce bir kahvede otururken, buraya gelen Nizamettin S. adındaki çocuğu döverek cebinde bulunan 5 lira 50 kuruşu aldığı belirtildi. Bu nedenle gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yıldız'ın, bu suçtan Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta çıktığı ilk duruşmada 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Öldürülen Düzgün Akyıldız'ın yakınları, "Erşan Yıldız gasp suçundan o zaman tutuklanmış olsaydı Düzgün'ü öldüremeyecekti. Bir insanın yaşamı bu kadar basit mi?" dedi.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.