Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesini Protesto Ettiler

Mustafa İNSAN/MERSİN ()-MERSİN 'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ve Özgür Gündem Gazetesi çalışanları, 'Azadiya Welat' ve 'Gündem' gazeteleri dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu'nun öldürülmesini protesto etti. Adana'nın merkez...

20 Ekim 2014 Pazartesi 16:48
Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesini Protesto Ettiler






Mustafa İNSAN/MERSİN ()-MERSİN 'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ve Özgür Gündem Gazetesi çalışanları, 'Azadiya Welat' ve 'Gündem' gazeteleri dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu'nun öldürülmesini protesto etti.
Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde 14 Ekim'de meydana gelen olayda, bisikletiyle gazete dağıtan Kadri Bağdu, yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Kadri Bağdu'nun öldürülmesini proteste eden Akdeniz Belediyesi ve Gündem Gazetesi çalışanları yaklaşık 100 kişi belediye önünde bir araya geldi. Burada açıklama yapan Özgür Gündem Gazetesi çalışanı Ergin Çağlar, olayın faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini söyledi. Filiz Özcan ise, yapılan bu saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Alçakça ve kalleşçe bir saldırıyla 46 yaşındaki arkadaşımızı katledip, 8 çocuğunu yetim bırakan tetikçiler, güpegündüz yapılan saldırının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen halen yakalanmamışlardır. Bu saldırı planlı ve örgütlüdür. Bu cinayet de tıpkı 90'lı yıllarda işlenen ve failleri meçhul kalan yöntemle işlendi"dedi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.