Gazeteci Gezici: Berberde Çektirdiğim Fotoğrafı Bile Hakaret Olarak Yorumladılar

ADANA'da, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti'ye yönelik hakaretlerde bulunduğu iddiasında 'makul şüpheli' olarak sorgulanan gazeteci-yazar Aytekin...

20 Ekim 2014 Pazartesi 13:29
Gazeteci Gezici: Berberde Çektirdiğim Fotoğrafı Bile Hakaret Olarak Yorumladılar






ADANA'da, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti'ye yönelik hakaretlerde bulunduğu iddiasında 'makul şüpheli' olarak sorgulanan gazeteci-yazar Aytekin Gezici, "Twitter'da berberde çektirdiğim fotoğrafı bile hakaret olarak yorumladılar" dedi.
Geçen 17 Ekim'de Adana 2'nci Sulh Ceza Hakimi'nin kararıyla aranan, evinde gözaltına alınıp Güvenlik Şube Müdürlüğü Kamu Güvenliği Bürosu'nda sorgulanan Aytekin Gezici, serbest bırakıldıktan sonra bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Avukatı Yusuf Özer ile birlikte açıklama yapan Gezici, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti'ye yönelik Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakarette bulunduğu iddialarını yalanladı.
Kendisine hakaret ve kamu kurumlarını küçük düşürücü paylaşımlarda bulunma suçunun yöneltildiğini söyleyen Gezici, "Ben sadece fikirlerimi paylaştım. Suç işlemediğimi düşünüyorum. İşin acı yanı gösterilen suç dosyasında berberde çektirdiğim anı fotoğrafı, Ramazan ayında oğlumla oruç açmayı 'O anı beklerken' notuyla paylaştığım fotoğrafı bile hakaret olarak yorumladılar. Berberde fotoğraf çektirmenin nesi hakaret? Oruç açmayı beklemek veya oruç tutmak suç mu?" diye konuştu.
'ŞİKAYET YOK'
Avukat Yusuf Özer de polislerin hukuksuz işlem yaptığını ileri sürüp konuyla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Özer, "Mevcut kanunlara göre vatandaşların ev ve işyerlerinin aranması ile ilgili hakimden karar çıkartabilmek için 'somut delil' şartı aranıyor. Ancak Meclis'e sunulan yeni taslağa göre 'makul şüphe' duyulması arama kararı için yeterli görülüyor. Henüz yargı paketi kanunlaşmadan Adana'da bu uygulama gerçekleşmiş oldu. Hakaret suçlamasıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın şikayeti bile yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.