Genelkurmay : İddialar Türk Silahlı Kuvvetlerini Karalamaya Yöneliktir

ANKARA, () - GENELKURMAY Başkanlığı, 28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde 'İşte Kanıtı: Ankara - IŞİD İlişkisi Görüntülendi' ve 'Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür' adlı haberlerle ilgili yazılı açıklama...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:53
Genelkurmay : İddialar Türk Silahlı Kuvvetlerini Karalamaya Yöneliktir






ANKARA, () - GENELKURMAY Başkanlığı, 28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde 'İşte Kanıtı: Ankara - IŞİD İlişkisi Görüntülendi' ve 'Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür' adlı haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, " Bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya yöneliktir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde "İşte Kanıtı: Ankara - IŞİD İlişkisi Görüntülendi" ve "Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür" başlıkları ile haberler yayımlanmıştır. Söz konusu haberler ile ilgili olarak yapılan incelemede; resmin çekildiği bölgenin, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç / Şanlıurfa) Karaca Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan bir nöbet yeri olduğu, resimde görülen Kobra aracı ve askerî personelin, bu nöbet yerinde görev yapan ve devriye görevi icra eden unsurlarımız olduğu, ancak; Sınır hattı olan demiryolunu geçerken hudut nöbetçilerimiz tarafından iki kişinin görüldüğü, Bölgeye iki adet Devriye Timi sevk edildiği, Bölgeye ulaşan Devriye Timleri tarafından mayınlı sahayı terk etmeleri konusunda ikaz edildikleri ve ikaza uymamaları halinde ateş açılacağının kendilerine bildirildiği, Bunun üzerine şahısların "Hududu tel örgü olarak bildiklerini" ifade ederek Suriye topraklarına geri döndükleri tespit edilmiştir. Sonuç olarak, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya yöneliktir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.