(geniş haber) - Taksim'de göstericilere müdahale: Çok sayıda gözaltı var

Zeki GÜNAL - Özgür EREN / İstanbul, () - "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle Tünel'de toplanarak Galatasaray Meydanı'na yürüyen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında Anadolu...

01 Eylül 2015 Salı 22:39
(geniş haber) - Taksim'de göstericilere müdahale: Çok sayıda gözaltı var






Zeki GÜNAL - Özgür EREN / İstanbul, () - "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle Tünel'de toplanarak Galatasaray Meydanı'na yürüyen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında Anadolu Ajansı kameramanı Melik Fırat Yücel kaşından yaralandı.

Saat 19.00 sıralarında Tünel'de toplanan “Haziran Hareketi" adlı grup üyesi yaklaşık 500 kişi, el ele tutuşarak barış zinciri oluşturdu. Grup, İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru alkış ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Ancak grubun Galatasaray Lisesi önüne yaklaştığı sırada polis tarafından önü kesildi. Kısa sürede çıkan gerginlik sırasında, polis gruba TOMA'dan tazyikli su sıkarak ve biber gazıyla müdahale etti. Uzun süren kovalamaca sonucu kalabalık grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alınarak Çevik Kuvvet otobüsüne bindirildi.

A.A KAMERAMANI KAŞINDAN YARALANDI

Müdahale sırasında, olayı görüntüleyen Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Melik Fırat Yücel de kaşından yaralandı. Kaşı açılan Yücel ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. AFP'nin foto muhabiri Yasin Akgül de kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay üzerine basın açıklaması yapmak isteyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş ve gruptaki diğer kişiler, polis tarafından itilerek uzaklaştırıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.