Giresun'da PKK operasyonu; 3 terörist çembere alındı

Giresun'un Güce ilçesi yakınlarında kıstırılan 3 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı arama faaliyetleri devam ediyor.

10 Temmuz 2018 Salı 19:54
Giresun'da PKK operasyonu; 3 terörist çembere alındı






Giresun'da PKK operasyonu; 3 terörist çembere alındı


Terör örgütünün Karadeniz yapılanması içinde olduğu düşünülen 3 kişilik grup kıskaca alındı. Dün bir askerin şehit olduğu Giresun Güce kırsalında askeri hareketlilik devam ediyor

PKK'lı töreristlere yönelik Giresun’un Güce ilçesi kırsalında son 4 gündür devam eden operasyonda sona yaklaşıldı. Önceki gün bir askerin şehit olduğu bölge yakınlarında kıstırılan teröristler için geniş çaplı arama devam ediyor. Güce ilçesi kırsalındaki İHA’lar eşliğinde tarama faaliyetlerini sürdürürken, operasyonlar Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin dün şehit düştüğü kırsal alanda yoğunlaştı. 3 kişi oldukları tespit edilen teröristlerin başında ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner'in olduğu belirtiliyor.

PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli ve Diyarbakır’dan kalkan Kobra Helikopterleri bölgedeki operasyonlara destek vermesi beklenirken, bugün bölgede yaşayan vatandaşlar ise olası bir hava harekatı için ‘ormanlık arazilere gitmemeleri, evlerinden çıkmamaları’ yönünde uyarıldı.

Edinilen bilgilire göre, yöre halkı biran önce operasyonların sonuçlanmasını istiyor. Yayla sakinlerinden Bilal Kaplan, “Yetkililerimize duyurmak istiyoruz biran önce operasyon olmasını istiyoruz, bizi de bu sıkıntıdan kurtarmalarını istiyoruz. Artık terörün bitmesini istiyoruz” dedi.

Bir başka yayla sakini Şaban Kaplan ise “Bu olay biran önce temize çıkmasını istiyoruz. Helikopterler gelecekti bize ‘evden çıkmayın, ormanlık alana girmeyin’ uyarısında bulundular. Şehidimiz için çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.