Gözaltındaki Polislerin 6'sı Adliyeye Sevk Edildi

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan 'Paralel Yapı Operasyonu'nda gözaltına alınan 14 polisten 6'sı sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Adliyeye gelen yakınları ise Kuran-ı Kerim ve dua...

01 Ekim 2014 Çarşamba 12:02
Gözaltındaki Polislerin 6'sı Adliyeye Sevk Edildi






Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan 'Paralel Yapı Operasyonu'nda gözaltına alınan 14 polisten 6'sı sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Adliyeye gelen yakınları ise Kuran-ı Kerim ve dua okudu.
Antalya Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından pazartesi sabah yapılan eş zamanlı 'Paralel Yapı Operasyonu'nda Antalya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin'de 14 polis gözaltına alındı. 137 telefon hattının usulsüz dinlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Dölek, 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap ve Şenol Oral'ın da olduğu polislerden 6'sının sorgusu tamamlandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan polislerden sorgusu tamamlanlar, bu sabah adliyeye sevk edildi. Görüntü alınmaması için çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, emniyette kalan 8 polisin de gün içerisinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Adliyeye sevk edilen polislerin yakınları ise destek olmak için adliye binası önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişilik grup, adliye bahçesinde Kuran-ı Kerim ve dua okudu.

Adliye gelen polis yakınlarından Neslihan Kekeç, "Yanlış bir şey yapmadılar, haram lokma yemediler. Rabbim yardımcıları olsun. Dualarla yanlarında olup destek göstereceğiz" dedi.
Bir başka polis yakını Bülent Duman ise "Destek için geldik. Hukuksuzlukların bitmesini istiyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Kendileri için dua ediyoruz. Manevi destek olmak için geldik" diye konuştu.
Adliyeye sevk edilen polisler, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla suçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.