Gülsuyu Olayları Davası'na Pazartesi günü devam edilecek

Arzu KAYA - Cengiz ÇOBAN / İstanbul, () - MALTEPE Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin dava pazartesi gününe ertelendi. Duruşma, sanıkların...

09 Mart 2015 Pazartesi 18:56
Gülsuyu Olayları Davası'na Pazartesi günü devam edilecek






Arzu KAYA - Cengiz ÇOBAN / İstanbul, () - MALTEPE Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin dava pazartesi gününe ertelendi. Duruşma, sanıkların savunmasının alınmasıyla devam edilecek.



İDDİANAMENİN OKUNMASI TAMAMLANDI

Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22'si tutuklu, 2'si tutuksuz 24 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik ve tarafların avukatları katıldı. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada, 311 sayfalık iddianamenin okunması işlemi tamamlandı.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN DURUŞMA SALONUNUN FİZİKİ YETERSİZLİĞİNE VURGU

Duruşmada, müşteki avukatlarından Günay Dağ söz alarak, duruşmaya ara verildiği sırada aşağı kattan duruşma salonunun bulunduğu kata geçişte güvenlik güçlerince engellendiklerini belirtti. Avukat Dağ, "Müştekiler ve birinci derecede yakınları dışında kimse alınmayacak denildi. Mahkemenin kapalılık kararı var mıdır?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, "Duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersiz olduğu bütün taraflarca ilk celseden bu yana dile getirilmiş, bu yönde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkereler yazılmıştır. Cevabi yazılara istinaden yeni salon tahsisi ya da davanın bu şartlarda görülmesinin birçok sıkıntıyı birlikte getireceği dile getirilerek, davanın nakli istendiği halde nakli gerektirecek husus bulunmadığı belirtilmiştir. Ancak duruşma salonunun fiziki olarak yetersiz olmasının ne şekilde giderileceği konusunda herhangi bir görüş bildirilmediği gibi, yer tahsisi de yapılmamıştır. Duruşma salonunda öncelikle bulunması gereken taraflar ve vekilleridir. Yer kaldığı takdirde, kalan yerlere duruşmayı izlemeye gelen kişi ve taraf yakınlarının alınması amaçtır. Ancak fiilen bunun imkanlı olmadığı tüm taraflarca gözlenmektedir. Duruşma alenidir" cümlelerini zapta geçirdi.

DURUŞMA ERTELENDİ, GELECEK CELSE SANIKLARIN SAVUNMASI ALINACAK

İddianamede, sanıkların işledikleri öne sürülen suçların okunması işleminin tamamlanmasının ardından, mahkeme heyeti, gelecek celse sanıkların savunmalarının alınmasına karar verdi. Sanıkların geçtiğimiz celse tutukluluk durumunun incelendiğini belirten mahkeme heyeti, yeniden inceleme yapılmasının gerek olmadığına hükmederek, duruşmayı 16 Mart Pazartesi gününe erteledi.

"HER SEFERİNDE BİZE İŞKENCE YAŞATIYORLAR"

Dava sonrası adliye önünde açıklama yapan Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Sabah geldik içeri almadılar, bize etten duvar ördüler. Bizi almamaya çalıştılar. Her seferinde bize işkence yaşatıyorlar. Biz mağdur tarafız, önce bizim girmemiz gerekirken hep önümüze set çekiliyor. Ara verildi, daha sonra avukatlarımızı almadılar. Karşı tarafın avukatları giriyor, bize sorun çıkardılar. Sonrasında iddianame okundu, haftaya atıldı" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.