Güneydoğu'da Kobani'ye Destek Yürüyüşleri Yapıldı(2)

NUSAYBİN'DE OLAYLAR ÇIKTI POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani'ye destek için toplanan gruplar, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganları atarak uluslararası İpekyolu'na çıkmak istedi. Burada önlem alan polis,...

01 Kasım 2014 Cumartesi 18:27
Güneydoğu'da Kobani'ye Destek Yürüyüşleri Yapıldı(2)






NUSAYBİN'DE OLAYLAR ÇIKTI POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani'ye destek için toplanan gruplar, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganları atarak uluslararası İpekyolu'na çıkmak istedi. Burada önlem alan polis, grubun İpekyolu'na çıkmasını izin vermedi. Grup arasında bulunan yüzleri kapalı kişiler polise ses bombası, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis de gruplara gaz bombası ve tazyikli ile müdahalede bulundu.
Yaklaşık 2 saat süren olaylar sırasında polis grupları dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açtı. Göstericiler İpekyolu'ndan ayrılıp ara sokaklara kaçarken, olaylar bir süre devam etti.
BATMAN'DA 20 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Batman'da Kobani'ye destek vermek için yapılan yürüyüş ve mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı. DBP'li yöneticiler sık sık yürüyüş ve mitinge katılanların olay çıkmaması için uyardı. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş sırasında partililer güzergah üzerindeki kamu binalarına saldırı olmaması için önlem aldı.

Mitingde Türkçe ve Kürtçe konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Herkes bu yürüyüşün sağlıklı geçmesi ve amacına uygun yapılmasından sorumludur. Hepimiz bir birimizden sorumluyuz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir sözünün altına imzamı atıyorum; o da varsa yoksa Kobani. Kobani'de 48 gündür kahramanca mücadele eden YPG/YPJ'lilerin önünde 48 kez saygıyla eğiliyorum. Şükür Kobani'ye YPG sahip çıktı" dedi.
Miting ve yürüyüşe katılanların olaysız dağıldığı Batman'da polis, özellikle karakol, kamu ve banka binaları önünde sıkı güvenlik önlemleri alarak, barikatlar kurduğu görüldü.
SİİRT'TE YÜRÜYÜŞE ŞARTLI İZİN VERİLDİ
Siirt Valiliği'nin dün yaptığı kentte hiç bir gösteriye izin verilmeyeceği açıklamasının ardından güvenlik güçleri kentte geniş güvenlik önlemleri alırken, esnafların kepenk açmadığı görüldü.
BDP il binası önünde toplanan grup Barış Mahallesi'ndeki Orhan Doğan Parkı'na yürümek istedi. Önlem alan polis, partililerden slogan atılması, örgüt flamalarının taşınması ve güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmamasını istedi. Bunların olması halinde sert müdahalede bulunulacağının belirtilmesi üzerine DBP'liler de hiç bir şekilde olay olmayacağını söylemesi üzerine yürüyüşe izin verildi. Parka yürüyen kalabalık, buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı.

Arif ARSLAN- Turan KOYUNCU- Ahmet AKKUŞ- Reşat YİĞİZ/BATMAN, SİİRT, NUSAYBİN (Mardin), ()-

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.