Güvenlikçinin öldürülmesi davasında beraat eden 2 sanık yeniden hakim karşısına çıkacak

Salih ÜÇTEPE/ADANA,() - ADANA'da banka güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Ekrem Biçer'in öldürülmesi ile ilgili davada yargılanan sanıklardan 13'ünün beraat kararını onayan Yargıtay, olay yerinde oldukları belirtilen Cihangir Ersoy ve İshak...

03 Mart 2015 Salı 16:20
Güvenlikçinin öldürülmesi davasında beraat eden 2 sanık yeniden hakim karşısına çıkacak






Salih ÜÇTEPE/ADANA,() - ADANA'da banka güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Ekrem Biçer'in öldürülmesi ile ilgili davada yargılanan sanıklardan 13'ünün beraat kararını onayan Yargıtay, olay yerinde oldukları belirtilen Cihangir Ersoy ve İshak Abat'ın cezalandırılmasını isteyerek beraat kararlarını bozdu.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde 17 Kasım 2008'de meydana geldi. Yanında bir banka çalışanıyla birlikte zırhlı araçla Turgut Özal Bulvarı'ndaki ATM'ye gelen güvenlik görevlisi Ekrem Biçer, makineye para koymak için önce ATM'nin alarmını kapattı, sonra kasayı açtı. Bu sırada şehir merkezi yönünden gelerek refüjde duran, elinde beyaz poşet bulunan bir kişi gözcülük yapmaya başladı. Aynı anda bankacıların yanına gelen 2 kişiden biri güvenlik görevlisine "Yat yere" diye bağırarak saldırdı.
SOYGUNCULARLA ÇATIŞTI
Yumruklu saldırı sonucu yere düşen güvenlik görevlisi Biçer ayağa kalkarak silahını çekince, saldırganlar da ateş etti. Saldırganların açtığı ateş sonucu omuzundan yaralanan güvenlik görevlisi, tekrar yere düştü. Yaralı halde yaklaşık 2 dakika saldırganlarla çatışarak parayı kurtardı. Paniğe kapılarak kaçmaya başlayan saldırganlar, yoldan geçen bir çiftin otomobilini gasp edip olay yerinden uzaklaştı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Ekrem Biçer, kaldırıldığı hastanede öldü. Olay yerinde yapılan inceleme de ise 3 ayrı tabancaya ait 13 boş kovan bulundu.

15 KİŞİ YAKALANDI
Olayın ardından polis, gasp edilen otomobili Kurttepe Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Yapılan çalışma sonrası 15 kişi yakalandı. 1'i tutuklu 15 sanık 'nitelikli kasten adam öldürme, nitelikli kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs' suçlarından dava açıldı. 19 yıldan ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar değişen hapis cezaları istenen sanıklar, yargılandıkları davada suçlamaları kabul etmedi. 4 yıl süren yargılamanın sonunda 15 sanık suç sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti.
YARGITAY KARARI BOZDU
Banka ve öldürülen gencin babasının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından görüşüldü. Yargıtay, 13 sanığın beraat kararını onadı. Cihangir Ersoy ve İshak Abat'ın beraat karanın bozan Yargıtay, gerekçesinde ise tanıkların 2 sanığı da canlı ve fotoğraflardan teşhis ettiğini, olay yerinde olduğunun sabit olduğu anlaşılması karşısında, bu sanıkların fikir ve irade birliği içinde bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme ve nitelikli yağmaya teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istedi. 2 sanık önümüzdeki günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.