Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından toplamda 8 bin 660 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 990'ı tutuklandı. Halen 7 bin 375 kişi gözaltında bulunuyor.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:48
Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim






Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim


Kanlı darbe girişiminin ardından yürütülen opernasyonlarda gözaltına alınanların sayısı hızla artıyor. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından toplamda 8 bin 660 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 990'ı tutuklandı. Halen 7 bin 375 kişi gözaltında bulunuyor.

Bu arada Türkiye genelinde 21 askeri hakim gözaltına alındığı açıklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.

İSTANBUL'DA TUTUKLU SAYISI 788'E YÜKSELDİ

İstanbul'da darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788' kişi tutuklandı. 47 hakim ve savcı da tutuklular arasında yer alıyor.

Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen 48 hakim savcıdan 19'u hakkında tutuklama istenirken, mahkeme 12 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Diğer 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 1522 şüphelinin sorguları ise devam ediyor.

İstanbul emniyetinde görevli personel hakkında 148'i rütbeli olmak üzere 479 personel hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapıldı.

EMNİYETİ BASMAYA GİDEN ASKERLER TUTUKLANDI

Topkule kışlasından silahlarıyla birlikte emniyeti basmaya giden çıkan çatışmada kendilerini engellemeye çalışan Albay Sait ve  1 polis memurunu şehit eden, 2 polis memurunu yaralayan, 28 subay ve astsubay tutuklandı.

ERGENEKON DAVASI'NIN MAHKEME BAŞKANI HAKİM ÖZESE TUTUKLANDI

Sakarya'da darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 3 hakim mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında Ergenekon Davası'na bakan mahkeme başkanı hakim Hasan Hüseyin Özese de bulunuyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Adliyesi'nde görev yapan 24 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Sabaha kadar süren sorgulama sonrasında Ergenekon Davası'na bakan dönemin İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hakimler Tarık Çağlayan ile Muhammet Tokalı tutuklandı. 18 hakim ve savcı ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Mahkeme 3 hakim ve savcıyı ise serbest bıraktı.

ESKİ HSYK 1. BAŞKANI OKUR TUTUKLANDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu hakimi İbrahim Okur'un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

O KOMUTAN HAKİM KARŞISINDA

Ankara'yı bombalayan uçakların kalktığı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssünün Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı.

EDİRNE'DE ÜSTEĞMEN İLE BAŞÇAVUŞ TUTUKLANDI

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehir merkezinde konuşlandırılmak üzere zırhlı personel taşıyıcı ve tankın kışladan çıkarılmasıyla ilgili gözaltına alınan üsteğmen İsmet Sezgin ve başçavuş Mustafa Gençay Edirne Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık ifadeleri sonrası Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Sezgin ve Gençay tutuklandı.

TUĞGENERAL İSMAİL GÜNEŞER TUTUKLANDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ile Çukurca'da görevli olan Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyetteki sorgularının ardından dün Yüksekova ve Çukurca'da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemedeki ifadelerinin ardından Tuğgeneral Aydoğan Aydın adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılırken, Tuğgeneral İsmail Güneşer ise tutuklandı.
Gözaltında bulunan diğer 7 rütbelinin sorgusu ise sürüyor.

ZONGULDAK'TA 10 TUTUKLU, 24 GÖZALTI

Zonguldak'ta ise gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 yargı mensubu tutuklandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, il genelinde 24 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 10 hakim ve savcı, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki sorgularından sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarılan 10 yargı mensubu tutuklandı. Emniyette işlemleri devam eden 14 hakim ve savcının da bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

MALATYA'DA 9 PİLOT GÖZALTINDA

Darbe girişimine yönelik Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan bir grup askerin 15 Temmuz gecesi 7. Ana Jet Üs Komutanlığında F-4 tipi savaş uçaklarını hangarlardan izinsiz çıkarmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı.

Pilotların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişiminde Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında bazı askeri uçaklar hangara çıkarılmış, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince alana iş makinelerinin çekilmesi sayesinde uçakların kalkışı engellenmişti.

ONLARCA HAKİM VE SAVCIYA TUTUKLAMA

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan 29 hakimden 15'i tutuklandı. 14'ü serbest bırakıldı. Bursa'da ise gözaltına alınan 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı.
Son Güncelleme: 20.07.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.