Hakkari ve Batman'da kalleş pusu: 3 şehit var

Terör örgütü tarafından yollara tuzaklanan bomba infilak ettirildi. Şemdinli'de 2 asker şehit düştü. Batman Kozluk'ta ise 1 polis memuru şehit oldu, saldırıda 5 vatandaş yaralandı.

30 Eylül 2015 Çarşamba 01:45
Hakkari ve Batman'da kalleş pusu: 3 şehit var






Hakkari ve Batman'da kalleş pusu: 3 şehit var

Terör örgütü PKK'lı katillerin yollara kurduğu bombalı tuzak 3 güvenlik görevlisinin hayatına mal oldu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde 2, Batman'dan ise 1 şehit haberi var..

Terörist saldırılar bugün Hakkari ve Batman'da kendini gösterdi, Aaskere ve polise yönelik iki ayrı saldırıda 2 asker ve 1 polis şehit oldu. Akşam saatlerinde düzenlenen saldırılarla ilgili olarak TSK'dan yapılan açıklamada teröristlerin kaçış bölgeleri üzerinde operasyon yapıldığı belirtildi. İşte o haberin detayları..

ŞEMDİNLİ'DE 2 ASKER ŞEHİT

Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.
Batman'da da yola yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 1 polis şehit oldu.

Şemdinli- Yüksekova karayolunu 20'nci kilometrede bugün saat 17.00 sıralarında kesen kalabalık PKK 'lı grubu, araçları durdurup yol kontrolü yapmaya başladı.
Olay üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken, teröristler önceden karayoluna döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamayla birlikte zırhlı araç hasar görürken, güvenlik güçlerinden yaralananlar olduğu belirtildi.

Ambulansla hastaneye sevk edilen yaralılar tedaviye alınırken, güvenlik güçleri kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.
Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." 

BATMAN KOZLUK'TA 1 POLİS ŞEHİT, 5 VATANDAŞ YARALANDI

Batman'ın Kozluk ilçesinde, yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 3 polis ile 5 vatandaş yaralandı.
Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 1 polis şehit oldu, 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen kamyonet ve minibüste bulunan 5 vatandaş yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Batman'daki hastanelere kaldırıldı.

Patlama nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için çalışma başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE ÇATIŞMA VAR

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çatışma yaşanırken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Yüksekova-Şemdinli karayolunun 30. kilometresindeki Yufkalı Köprüsü bugün bir grup PKK'lı tarafından kapatılmıştı.

Bir süre ulaşıma kapanan Şemdinli-Yüksekova karayolu daha sonra tekrar ulaşıma açılmıştı. Bunun üzerine bölgeye hava destekli başlatılan operasyonda zaman zaman sıcak çatışmanın yaşandığı belirtildi. Bölgeye Şemdinli ilçe merkezinden çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralıların olduğu bildirildi
Son Güncelleme: 30.09.2015 01:50
Anahtar Kelimeler:
PKKBombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.