Hakkari'de araç Zap Suyu'na uçtu: 5 kayıp (2)

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Kamyonetin virajı alamayarak Zap Suyu'na uçması yüzünden kaybolan Abdulkerim (60) ve kardeşi Hamit Erçak(50) ile akrabaları olan sürücü Mecit Erçak (65), Ali Dayan (30) ve eşi Feyziye Dayan'ı (30) arama...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 15:28
Hakkari'de araç Zap Suyu'na uçtu: 5 kayıp (2)






ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kamyonetin virajı alamayarak Zap Suyu'na uçması yüzünden kaybolan Abdulkerim (60) ve kardeşi Hamit Erçak(50) ile akrabaları olan sürücü Mecit Erçak (65), Ali Dayan (30) ve eşi Feyziye Dayan'ı (30) arama çalışmaları sürüyor.
Son yağışlarla birlikte debisi yükselen Zap Suyu'na uçan araç ve içesindeki kayıp 5 kişinin bulunması için kurumla ekipleri seferler oldu. AFAD, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Jandarma ekipleri ve olay yerine giden yüzlerce vatandaş, Zap Suyu'nda kaybolanların bulunması için yağmura rağmen çalışalarını aralıksız sürdürüyor. HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın da destek amaçlı geldiği çalışmalarda, şu ana kadar herhangi bir ize rastlanılmadı. Olay yerine çağrılan özel bir şirkete ait vinç yardımıyla Zap Suyu'nu demir çubuklarla didik didik arayan AFAD ekiplerine, vatandaşlar da yardım ediyor.
Bu arada kazayla ilgili Hakkari Valiliği de açıklama yaptı. Valilik yaptığı açıklamada, arama çalışmalarını sürdüğünü belirterek, "Hakkari'nin Taşbaşı köyünden il merkezine hareket eden M.E. adlı şahsın sevk ve idaresindeki araç, bilinmeyen bir sebeple sürücünün diksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Hakkari-Çukurca Karayolunun 15. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi olarak bilinen mevkiden Zap Nehri'ne düşerek kaybolmuştur. 06.34 itibariyle 156 jandarma ihbar hattı, 112 Acil Komuta Merkezine ve 122 AFAD ekiplerine düşen ihbarlar neticesi il sağlk ekibi, 7 kişilik AFAD ekibi ve jandarma ekipleriyle kordineli olarak 06.55 itibariyle aracın kaybolduğu bölgede arama, kurtarma faliyetlerine başlanmış olup, akabinde Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı arama kurtarma timleri ve Van AFAD Müdürlüğü'nden 10 kişilik arama kurtarma ekibi destek olarak istenmiştir" denildi.  

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.