Hakkari'de Zap Suyu'na düştü, cesedi Kuzey Irak'ta bulundu

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü yakınında çarşamba günü sabaha karşı Zap Suyu'na uçan kamyonette bulunanlardan kayıp 43 yaşındaki Enver Adıyaman'ın cesedinin, olay yerine ise yaklaşık...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:20
Hakkari'de Zap Suyu'na düştü, cesedi Kuzey Irak'ta bulundu






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü yakınında çarşamba günü sabaha karşı Zap Suyu'na uçan kamyonette bulunanlardan kayıp 43 yaşındaki Enver Adıyaman'ın cesedinin, olay yerine ise yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta, Irak'ın Zaho kentine bağlı Tırvanış bölgesinde peşmergeler tarafından bulunduğu belirtildi.
Şırnak'ın Silopi ilçes'inde bir akraba ziyaretinden dönen ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine, çarşamba günü saat 05.00 sıralarında Zap Suyu'na uçtu. Araçta bulunan 27 yaşındaki Kamuran Adıyaman ve 30 yaşındaki Sadık Berk kendi imkanlarıyla kurtulurken, amca çocukları olan 43 yaşındaki Enver ve 40 yaşındaki Seyvan Adıyaman ise sulara kapılarak kayboldu.
Kayıp 2 kişinin bulunması için AFAD, UMKE, belediye ekipleri ile vatandaşların arama çalışmalarına başladı. Yapılan arama çalışmaları sonucu Seyvan Adıyaman'ın cesedi, dün kaza yerinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunurken, Enver Adıyaman'ı arama çalışmaları ise sürdü.
Bugün Kuzey Irak'tan gelen bir telefonla kayıp olan Enver Adıyaman'ın da cesedinin bulunduğu belirtildi. Adıyaman'ın cesedinin olay yerine yaklaşık 100, Çukurca ilçesine ise 20 kilometre mesafedeki sınırın öbür yakasındaki Kuzey Irak'ın Zaho kentine bağlı Tırvanış köyü yakınlarında bulunduğu kaydedildi. Bunun üzerine Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çiftçi ve AFAD ekibinin, cenazeyi almak için yola çıktıkları belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.