Hakkında gözaltı kararı alınan savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı

ADANA'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında geçen ocak ayında görevden alınan ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde yapılan aramada bulunamadı. Geçen...

07 Mayıs 2015 Perşembe 08:03
Hakkında gözaltı kararı alınan savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı






ADANA'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında geçen ocak ayında görevden alınan ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde yapılan aramada bulunamadı.
Geçen yılın ocak ayında MİT'e ait TIR'larda arama yapılması talimatını veren, geçen Ağustos’ta Zonguldak’a atanan Cumhuriyet savcısı Aziz Takçı, HSYK tarafından geçen 15 Ocak’ta görevden alındı. Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile 1 subay hakkında HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Karar ardından dün akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kozlu İlçesi’nde oturan savcı Aziz Takçı’yı gözaltına almak için evine gitti. Savcı Takçı, evde bulunamayınca polis ekipleri oturduğu binanın önünde beklemeye başladı. Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit ile birlikte saat 00.30'da tekrar apartmana giren polis ekipleri, ellerindeki gözaltı ve arama kararıyla birlikte Savcı Takçı'nın evinde arama yaptı. Bu sırada Zonguldak Adliyesi’nde görev yapan bazı Cumhuriyet savcıları da Takçı’nın evine geldi. Polis, Takçı ailesinin kapıyı açmaması ihtimalini göz önünde bulundurarak bir çilingirciyi de hazır bekletti.
Aziz Takçı'nın evde olmadığının belirlenmesi üzerine ekipler, arama çalışması başlattı. Polis, Takçı'nın dairesinin bulunduğu apartmanın güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis, dışarıda bekleyen gazetecilere, "Savcı bey evde yok arkadaşlar" diyerek arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Avukat Ahmet Orhan ise, "Kendisi gelip teslim olacaktır. O hukuk adamı. Hukuk çerçevesi içerisinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaktır. Polis evde arama yaptı. Şu an evde yok. Bir yerlerde karara karşı savunmasını hazırlıyordur" dedi.
EŞİ RAHŞAN TAKÇI: KENDİSİ TESLİM OLACAK
Zonguldak 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selma Rahşan Takçı, eşi ile ilgili alınan kararı hukuk dışı bulduğunu söyledi. Hakim Takçı, 'ya yaptığı açıklamada, savcı Aziz Takçı'nın evde olmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Dışarıda işlerini halledip gelecekti. Ben kendisine ulaştım, 'eve geleceğim' dedi ama gelmedi. Kaçma gibi bir niyeti yok. Kendisi teslim olacak. Nasıl değerlendirilebilir sizce hukukla ilgisi olan olmayan durumların tutuklama aşaması mümkün değil. Bunu yapanların kendilerine 'Hukukçu' demesi de bilmiyorum ne derece doğru?"

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.