Hamile karısını öldüren katil kocaya iyi hal indirimi

ADANA'da 4.5 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldüren 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi, yargılandığı duruşmada tahrik ve iyi hal indirimiyle 18 yıl 4 ay hapis, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 10 ay olmak üzere...

12 Mayıs 2015 Salı 11:05
Hamile karısını öldüren katil kocaya iyi hal indirimi






Hamile karısını öldüren katil kocaya iyi hal indirimi

ADANA'da 4.5 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldüren 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi, yargılandığı duruşmada tahrik ve iyi hal indirimiyle 18 yıl 4 ay hapis, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 10 ay olmak üzere 19 yıl 2 ay cezasına çarptırıldı. Karar, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve ölen kadının ailesinin tepkisi ile karşılandı.
Tatlı imalatçısı Mehmet Çiftçi ile kaçarak evlenip, 1 çocuk sahibi olan Burcu Çiftçi, aşırı kıskançlık ve şiddet gördüğü için baba evine döndü. Mehmet Çiftçi, 10 Eylül'de kayınpederinin evine gidip, konuşmak istediğini söyledi. Çiftçi, eşi Burcu'yu yanına alarak merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlaya geldi. Mehmet Çiftçi burada tartıştığı eşi Burcu'yu tabancayla vurarak öldürdü, olaydan 2 ay sonra yakalanan Mehmet Çiftçi tutuklandı.
KARAR DURUŞMASINA ÇIKTI
Mehmet Çiftçi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ona yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanıklar Mustafa Macir, Tahir Salman ve Ferhat Fırat ise yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Tutuksuz sanıklar duruşmaya katılmazken son sözü sorulan Mehmet Çiftçi, eşinin kendisini kardeşi ile aldattığını öne sürerek, "Ben ailemi kurtarmak için her türlü fedakarlığı yaptım. Konuşmak için, kaçırdığım zaman götürdüğüm çiftliğe gittik. Beni kardeşimle aldattığını söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm. Tasarlama kastım olsaydı. Bir yere götürür öldürür gömerdim" diye konuştu. Ölen Burcu Çiftçi'nin annesi Songül, babası Teber Özbek ise Mehmet Çiftçi'nin aldatma iddiasının yalan olduğunu, kızlarının evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü söyledi.
TAHRİK VE İYİ HAL
Mahkeme heyeti, Mehmet Çiftçi'yi hamile eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Cinayeti tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi de uygulayarak Mehmet Çiftçi'yi 18 yıl 4 ay hapis cezası verirken ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapse mahkum etti. Tutuksuz sanıklar ise beraat etti.
KARARA TEPKİ
Öte yandan duruşma sonrası Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar Songül Özbek'e Anneler Günü nedeniyle çiçek verdi. Songül Özbek ise mahkemenin kararına tepki göstererek gözyaşları arasında çiçeği aldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcisi Elif Kara, Mehmet Çiftçi hakkında uygulanan tahrik indirimine tepki göstererek kadın cinayetlerinde ceza indirimi yapılmamasını istedi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.